Dopunske škole

BOSANSKA ŠKOLA U ROTTENBURGU: ZASTAVA BiH U EUROPA PARKU, NJEMAČKOM DISNEYLANDU

Osim redovnih nastavnih aktivnosti Bosanska dopunska škola u Rottenburgu poznata je i po vannastavnim aktivnostima djece i njihovih roditelja.Lijepo vrijeme, slabljenje pandemije i popuštanje sigurnosnih mjera zaštite od koronavirusa, roditelji i djeca bosanske škole iz Rottenburga iskoristili su da u nedjelju, 20. juna 2021. godine organizuju zajedničku ekskurziju i posjete Europa Park, najveći zabavni park u SR Njemačkoj, smješten u mjestu Rust, u saveznoj državi Baden-Württemberg.

Ovaj čuveni park prostire se na 950.000 kvadratnih metara, a za vrijeme sezone zapošljava više od 3.600 radnika. Otvoren je 1975. godine, a samo tokom 2016. godine posjetilo ga je više od 5,5 miliona posjetilaca.Europa Park je 2017. godine nagrađen Zlatnom ulaznicom američkog časopisa Amusement Today (Zabava danas) i proglašen najboljim zabavnim parkom svijeta za tu godinu. Tri godine ranije, zajedno sa pariškim Disneylandom podijelio je naslov najboljeg europskog zabavnog parka.Park je podijeljen na 18 tematskih cjelina nazvanih po evropskim državama i posvećen njima.

Polaznice i polaznici bosanske dopunske škole, njihovi roditelji i nastavnica oduševljeni su viđenim i doživljenim u Europa Parku, o čemu svjedoče i naše fotografije. Uz naše Bosanke i Bosance iz Rottenburga, u Europa Parku, samo jučer bilo je još 45.000 drugih turista. Zahvaljujući Bosanskoj školi iz Rottenburga jučer se u ovom čuvenom parku zabave vihorila i zastava Bosne i Hercegovine.

Haris Halilović

Related posts

Stuttgart: Novogodišnji pokloni za učenike bosanske škole

ISPRAĆENA 14- ta GENERACIJA MATURANATA BOSANSKE ŠKOLE U MELBOURNU

Magazin „Stav“ u saradnji sa bh. dijasporom organizuje nagradno pisanje dječijih literarnih radova

Editor

Leave a Comment