Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 83/ 205: ŠTO SU CRVENE OČI TASIMA REDŽIĆA?!

Ah, ta zanimanja. Neko ovo neko ono. Jedni sanjaju fotelje, drugi radje da nešto majstorišu, treći… Stvarno, što su na fotosu ispale crvene oči Tasima Redžića, vlasnika poznate zvorničke aščinice Palma. Biće što zorom u četiri ustaje i na „nogama“ sve do 19 sati. Ili je u pravu što nemam bolju kameru, pa zato. Vrijeme je i za novi laptop i telefon. Ma nisu penezi u pitanju – grdno teško izlazim na kraj sa novom tehnikom i treba oho-ho da „uvježbam“…

Selma Zahirović/Foto: S.H.

Ili, što je Selma Zahirović odabrala „muško“ zanimanje mesara? Veli, čista genetika- svi u familiji. Sa Diviča, sada u tuzlanskoj mesari „Beširević“. I lijepo vidjeti udešenost personala, od skoskane odjeće do osmjeha na licima.

Sofiji Jablančić/Foto: S.H.

Ili, šta je trebalo Sofiji Jablančić, penzionisanoj učiteljici iz Soline da u ulici Maršala Tita „iz čiste zafrkancije“ prodaje jabuke? Jeftinije ne može- svega pola marke!

U porodici sve potamam, a fali nama (i) komedije. Ne sveukupne političke, već one spram duše. Za snimiti i ne bi mrsko otklapati stotinjak metara do stana (+ do četvrtog nema lifta) na Brčanskoj Malti i donijeti kameru.

Slaže se, slaže filmski materijal za serijal „Šala i zbilja kokuznih vremena“- ovaj prilog medju onima koji će najviše da razvedri. Ako se još ponešto posloži o tome uskoro.


Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje & GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na oko 80 mail adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Ova tinktura je odlična za za jačanje i rad srca

Istanbul: Nova džamija zbog izgleda i položaja već predstavlja upečatljiv simbol grada na Bosforu

BHD Info Desk Administrator

Njemački mediji najavljuju egzodus iz Jugoistočne Europe

Leave a Comment