Dopunske škole

Uskoro počinju prijave za plaćeni studij ili praksu u Austriji putem Sparkasse B

Sparkasse Bank i ove godine pokreće edukacijski projekt “Best of South- East” u okviru kojeg apsolventi i studenti različitih fakulteta iz BiH mogu otići na plaćeni studij ili praksu u Austriji.

„Riječ je o, već tradicionalnom, programu Best of South-East koje organizuje Steiermärkische Sparkasse u saradnji sa Univerzitetom u Grazu. Ovaj program namijenjen je studentima iz država Jugoistočne Evrope, te pored studenata i diplomaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, pravo učešća imaju i studenti iz cijele BiH. Cilj ovog programa je omogućiti studentima dodatnu obuku i obrazovanje, kao i međunarodno radno iskustvo.“  istakli su iz Sparkasse Bank.

Ovakvi programi su pokazatelj da Sparkasse Bank vjeruj u mlade ljude, prepoznaje vrijednost ulaganja u njih, u njihov obrazovni razvoj, razvoj znanja i vještina, kako bi postali korisni pojedinci društva i zajednice iz koje dolaze.

Program namijenjen studentima različitih fakulteta omogućava nadogradnju znanja stečenog na dodiplomskom, odnosno, diplomskom studiju putem plaćene, te sticanje iskustva međunarodnog studiranja na nekima od najstarijih austrijskih sveučilišta.

Svi zainteresovani studenti, više infromacija mogu dobiti ako zaprate Facebook stranicu ovog programa, VIDEO na kojoj će uskoro biti objavljen i datum prijave za sve fakultete i programe.  

Kontakt informacije:

Direkcija za marketing,
komunikacije i kvalitet usluge

Sparkasse Bank dd,
71000 Sarajevo, Zmaja od Bosne 7;
Tel.: +387 (0)33 280 394; 033 280 395;
Fax: +387 (0)33 280 394

Sparkasse Bank

Related posts

Ako nestane naš jezik, nestat će i naš narod!

Editor

Bosanski jezik: Savladajte ovih nekoliko izraza i zvučat ćete kao lokalac

Urednik BiH Info Desk

Dopunske škole Minhen: Završetak školske godine obilježen zajedničkim druženjem

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment