Bosnia Appeal

Košarkaš- humanista Jusuf Nurkić porodici Memišević kupio kuću!

Vidjevši tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač, Jusuf Nurkić, ni manje ni više, kupio im je kuću!

Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu.

Nakon što je saznao za porodicu, Jusuf Nurkić nas kontaktira sa željom da im kupi kuću. Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma.

Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti.

Pomozi.ba

Related posts

U čast rahmetli Mirze Raščića: “Manijaci” u dalekom Nigeru postavili hajr česmu

BHD Info Desk Administrator

Uskoro otvaranje Narodne kuhinje u općini Doboj Jug

Humani gest bosanskohercegovačkog reprezentativca: Bračni par Hajrović obnavlja Pedijatrijski odjel u travničkoj bolnici

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment