BiH dijaspora Izbor urednika

Veliki dan za Bošnjake u Frankfurtu: Konačno dobili ključeve svog centra

banner

Nakon ispunjenih svih preduslova za kupovinu džamijskog objekta, članovi BKC-a Frankfurt su konačno dočekali trenutak preuzimanja ključeva njihovog budućeg Centra.

Ugovor sa KT-Bankom (Islamska banka) je potpisan i BKC-Frankfurt je upisan kao jedini vlasnik u gruntovnici.

Prag njihovih novih prostorija prekoračili su velikim zadovoljstvo , a to je ujedno i korak u budućnost, jer je san postao stvarnost. Ushićenje, prilikom obilaska objekta zbog pravne primopredaje, vidljivo se oslikavalo kod svih članova BKC-a. Na kraju je administrativni dio zaokružen vlastitim potpisima , a ključevi novog novog Centra nakon 11 godina intenzivnog traženja konačno su u njihovim rukama.
-Zbog aktuelnog stanja pandemije i preventivnih mjera koje su na snazi, nažalost nismo u stanju da široko otvorimo naše nove prostorije i da sve naše džematlije pozovemo na obilazak našeg budućeg Centra. S toga ćemo ponuditi individualni obilazak u manjim grupama koje će da organizuju i koordiniraju BKC-odbornici. Ukoliko neko želi obići objekat našeg novog Centra, molimo sve da nam pošalju kratku informaciju putem e-maila, ili WhatsApp poruke na naš BKC-broj 0160/9215342.

Već nekoliko sati nakon preuzimanja ključeva nastupila je i druga faza našeg zajedničkog procesa. Sa arhitektom je dogovoren angažman i dogovoreni su detalji oko dogradnje i izgradnje našeg BKC-centra. Arhitekt je preuzeo odgovornost i u roku od tri sedmice uslijedit će prvi prijedlozi idejnog rješenja.

Nakon ovog, za sve nas historijskog događaja koji će zauvjek ostati upisan, slijedi nam sedmica koja nije od manjeg značaja. U petak 13. Novembra BKC-Frankfurt bit će u centru pažnje kod svih džemata IZ BNJ. Naime, tog dana organizirat će se sergija za izgradnju najmlađeg vakufa naše IZ, tj. naše BKC-džamije. Mi se unaprijed zahvaljujemo svim džematima IZBNJ, kao i svim vakifima i dobročiniteljima koji su nam pomogli, pomažu i onima koji će nam u ime Allaha dž.š. pomoći“ – izjavio nam je predsjednik Bosanskog kulturnog centra Frankfurt, Said Cerić.

Bato Šišić

Related posts

Protekle godine naša zemlja na odlasku vlastitog stanovništva zaradila preko 3,5 miliona KM

BHD Info Desk Administrator

Bošnjaci Splita nakon sramne poruke “SMRT MUSLIMANIMA”: Pokušajte obući naše cipele pa ćete i sami naći odgovor

Urednik BiH Info Desk

Vaše mišljenje o ovoj inicijativi iz Bosne i Hercegovine: “Razmjena“ djece s dijasporom

Leave a Comment