BiH dijaspora Izbor urednika

Veliki dan za Bošnjake u Frankfurtu: Konačno dobili ključeve svog centra

banner

Nakon ispunjenih svih preduslova za kupovinu džamijskog objekta, članovi BKC-a Frankfurt su konačno dočekali trenutak preuzimanja ključeva njihovog budućeg Centra.

Ugovor sa KT-Bankom (Islamska banka) je potpisan i BKC-Frankfurt je upisan kao jedini vlasnik u gruntovnici.

Prag njihovih novih prostorija prekoračili su velikim zadovoljstvo , a to je ujedno i korak u budućnost, jer je san postao stvarnost. Ushićenje, prilikom obilaska objekta zbog pravne primopredaje, vidljivo se oslikavalo kod svih članova BKC-a. Na kraju je administrativni dio zaokružen vlastitim potpisima , a ključevi novog novog Centra nakon 11 godina intenzivnog traženja konačno su u njihovim rukama.
-Zbog aktuelnog stanja pandemije i preventivnih mjera koje su na snazi, nažalost nismo u stanju da široko otvorimo naše nove prostorije i da sve naše džematlije pozovemo na obilazak našeg budućeg Centra. S toga ćemo ponuditi individualni obilazak u manjim grupama koje će da organizuju i koordiniraju BKC-odbornici. Ukoliko neko želi obići objekat našeg novog Centra, molimo sve da nam pošalju kratku informaciju putem e-maila, ili WhatsApp poruke na naš BKC-broj 0160/9215342.

Već nekoliko sati nakon preuzimanja ključeva nastupila je i druga faza našeg zajedničkog procesa. Sa arhitektom je dogovoren angažman i dogovoreni su detalji oko dogradnje i izgradnje našeg BKC-centra. Arhitekt je preuzeo odgovornost i u roku od tri sedmice uslijedit će prvi prijedlozi idejnog rješenja.

Nakon ovog, za sve nas historijskog događaja koji će zauvjek ostati upisan, slijedi nam sedmica koja nije od manjeg značaja. U petak 13. Novembra BKC-Frankfurt bit će u centru pažnje kod svih džemata IZ BNJ. Naime, tog dana organizirat će se sergija za izgradnju najmlađeg vakufa naše IZ, tj. naše BKC-džamije. Mi se unaprijed zahvaljujemo svim džematima IZBNJ, kao i svim vakifima i dobročiniteljima koji su nam pomogli, pomažu i onima koji će nam u ime Allaha dž.š. pomoći“ – izjavio nam je predsjednik Bosanskog kulturnog centra Frankfurt, Said Cerić.

Bato Šišić

Related posts

Mostarski aerodrom ostao bez jedine redovne aviolinije

BHD Info Desk Administrator

Povratnici iz Austrije u karantenskom prostoru Graničnog prijelaza Izačić

Urednik BiH Info Desk

Zoom-Meeting:Udio Bosne i Hercegovine u austrougarskoj armiji

Editor

Leave a Comment