Moj stav

Dodik bacio rukavicu Inzku: Evo, hajde majstore, promijeni mene

banner

Milorad Dodik je danas na konferenciji za medije kazao da mu visoki predstavnik Valentin Inzko ne može govoriti kakvu će politiku voditi.

“Stalno nam govore ti isti da je sastavni dio Ustava BiH Konvencija o pravim i slobodama. Njima kad nešto treba oni to upotrebe, a kada ne treba oni to zloupotrebe. Pokušavaju prodat tu priču kako je sastavni dio Ustava i konvencije. Mi Srbi ćemo ovdje voditi računa, rekli smo da nam vrate BiH koja je predviđena Dejtonom, nemamo problem sa takvom BiH. Sa svakom drugom BiH imamo problem”; kazao je.

S obzirom da se danas sastao sa Aleksandrom Vulinom, kazao je:

“Ne postoje specijalne veze vojske Srbije i Srpske. To ne postoji, ne postoji vojska RS. Postoje OS BiH, a što se tiče očuvanja na tradiciju vojske RS tu sarađujemo i baštinimo sjećanje”.

Inzko je postavio rok za skidanje ploče sa Studentskog doma na Palama, na što je Dodik kazao:

Ko još vjeuje Inzku? Kome on može dati rok? Ne može ni svojoj.. Gdje mu je podrška za takvo nešto? To je ona priča iz Sarajeva jer sad dolazi kao nova administracija SAD-a, pa se tu Inzko sad nešto. Otkud njemu nadležnosti da on mijenja politike? Gdje to piše u Dejtonu? Gdje je pročitao da on to može uradi. To su ozbiljne diskusije, a on je neozbiljan. Radi se o jednom šeretu. Koga će on kaznit? Kakvo njegovo kažnjavanje? Što se tiče Inzka on je smiješna figura u očekivanju političkog Sarajeva. Samo da se nešto kažnjava, sankcioniše”.

“Evo ja ga izazivam da vidim šta će uraditi? Evo hajde promijeni mene, hajde majstore promijeni me”, prenosi N1.

Related posts

Prof. dr. Marjanović Damir: Koja ste vi banda!!!

BHD Info Desk Administrator

KUDA IDE BIH DIJASPORA (8)-Admir Lisica: Kontinuiranim radom i stvaranjem pozitivne atmosfere možemo doći do zajedničkog cilja

Ono što narod sve jasnije vidi, bošnjački politički lideri u Sarajevu, neće niti žele vidjeti!

BHD Info Desk Administrator

1 comment

IDRIZ BEŠIĆ 04/12/2020 at 23:06

Ima čuku, svaka čast. Baš sam radoznao.

Reply

Leave a Comment