Dopunske škole

STUTTGART: PONOSNA I PRKOSNA OD SNA – BOSNA I HERCEGOVINA!

Detalj sa današnjih časova u Bosanskoj školi u Stuttgartu. Šta djeca znaju (trebaju znati) o domovini (svojih roditelja)? Bosna i Hercegovina kroz istoriju. Ko su sve bili vladari Bosne, zbog čega je Bosna i Hercegovina nadživjela (i nadživjet će) sve svoje neprijatelje?Tema današnjih časova u Bosanskoj školi u Stuttgartu bila je „Šta djeca znaju o domovini (svojih roditelja)“.

U okviru ove teme dvočasovno predavanje o istoriji Bosne i Hercegovine održala je gospođa Alka Čorbo-Hodžić, gost-predavač na današnjim časovima u Bosanskoj školi.Gospođa Čorbo-Hodžić je rođena u Sarajevu, a odrasla i školovala se u SR Njemačkoj. Živi u Stuttgartu i radi kao uspješna advokatica (pravnica). Majka je Lamije i Ambera Hodžića, polaznika Bosanske škole u S-Nordu. Polaznice i polaznici Bosanske škole u Stuttgartu sa velikom pažnjom su pratile/i predavanje o bogatoj istoriji naše domovine Bosne i Hercegovine.

H.H.

Related posts

Selma Vejzagić, naučnica iz Sarajeva: BiH je živući laboratorij za naučnike iz svijeta

Editor

RODITELJI IZ VRBANJCA PORUČILI: Ministarstvo da ispoštuje odluku Vrhovnog suda RS o izučavanju nacionalne grupe predmeta

Urednik BiH Info Desk

Osigurana jednokratna pomoć studentima iz FBiH koji su trenutno na razmjeni negdje u svijetu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment