BiH dijaspora Izbor urednika

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike predstavlja novo rukovodstvo i novu internet stranicu

banner

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) Vas poziva da posjetite njihovu internet stranicu https://bosniak.org na kojoj možete dobiti više informacija o novom rukovodstvu KBSA, predstojećim događajima, programima te dugoročnim inicijativama.  Poruku prenocimo u cjelosti:

Novi tim – U sekciji “About”, predstavljen je naš novi tim (sekcija “Our Team”) gdje imate priliku upoznati novo rukovodstvo KBSA i pogledati biografije čanova tima.  

Programi – Sa zadovoljstvom predstavljamo Akademiju Zlatni ljiljan (Golden Lily Academy), program koji je uspostavljen s ciljem iniciranja aktivnijeg uključivanja Bošnjaka SAD-a i Kanade u društveni život kroz obrazovni, ekonomski, socijalni, drustveno-politički i kulturni angažman. Golden Lily Academy planira organizovati nekoliko različitih programa poput radionica i foruma koji će se fokusirati na edukaciju lidera, povezivanje zajednice kao i iniciranje važnih diskusija.  

Tim KBSA završava 2020. godinu održavanjem radionice “Kako kreirati politiku i podstaći društveni angažman“, koja je zakazana za nedjelju, 20. decembra 2020. godine. Zatim, u nedjelju,10. januara 2021. godine organizujemo i promociju knjige “The Cat I Never Named” dr. Amre Šabić-El-Rayess, gdje ćemo razgovarati o njenim memoarima. Više informacija o ovim i budućim događajima se nalaze na web stranici KBSA bosniak.org u sekciji “Events”.  

Još jednom vas pozivamo da posjetite web stranicu https://bosniak.org i registrujete se za naše e-novine (“Subscribe to our newsletter”) kako bi vas lakše i redovno obavještavali o predstojećim događajima i aktivnostima.  

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA)

Related posts

Privremeno obustavljena isplata 2399 penzija, a idući bi mjesec taj broj mogao biti znatno veći!

BAPA osigurala stipendije za bh. studente u Americi

Urednik BiH Info Desk

Beč: Održan Marš mira

Editor

Leave a Comment