Dopunske škole

Bayhost University: Stipendije za učenje njemačkog jezika u Bavarskoj

Bayhost University – Bavarski univerzitetski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu počeo je proces dodjele stipendija za ljetne kurseve njemačkog jezika u Bavarskoj za 2021. godinu.

Studenti i mladi istraživači iz svih akademskih disciplina sa predznanjem njemačkog jezika (najmanje B1 nivoa) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti na BAYHOST. U vrijeme prijave, studenti moraju imati dva završena semestra na univerzitetu i to trebaju dokazati ocjenama.

Stipendije za kurseve u Bavarskoj uključuju naknade za kurs, smještaj i prehranu. Za online kurseve naknadu za kurs pokriva BAYHOST.

Imajući u vidu pandemiju koronavirusa te da u ovom momentu nije jasno koji će se ljetni kursevi stvarno održavati u Bavarskoj 2021. godine, preporuka organizatora je da zainteresovani svoj zahtjev za stipendiju na vrijeme podnesu BAYHOST-u.

Rok za podnošenje prijave je 23. mart 2021. godine.

Stipendije se dodjeljuju od aprila do juna, ovisno o dostupnosti ljetnih kurseva (na mreži/na web lokaciji u Bavarskoj).

Više informacija o kursevima jezika i procesu prijave možete pronaći ovdje i na Facebook stranici BAYHOST.

BHDINFODESK

Related posts

NEW YORK: BANA URUČILA PLAKETU SENADI ĐEŠEVIĆ, NASTAVNICI JU SMŠ “BEĆO BAŠIĆ” – PLAV

BHD Info Desk Administrator

Bosanska etnička škola Sydney: Naša djeca u Australiji gaje duboku privrženost svemu što ima veze sa BiH

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: Održan sastanak rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment