Zanimljivosti

Halid Muslimović osuđen na novčanu kaznu: Izudarao Sonju Bašić

banner
Halid Muslimović folk pjevač osuđen je danas u banjalučkom Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.100 maraka zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti državljanki Australije Sonji Bašić.

Muslimović je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka. Nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Naime, tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM.

Muslimović je prema optužnici krivično djelo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Prijetnje

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

“Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”, govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „pežo 607“, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

“U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton”, navodi se u optužnici.

Halid i Sonja

Ugriz

No, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

“Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta”, precizirano je u optužnici.

Vještak

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesrećna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

“Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije”, navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva, piše Srpskainfo.

Related posts

Usljed mortaliteta i iseljavanja: Bugarska svakog mjeseca s karte “izbriše” jedno selo

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne)leti 431: KAFA NA KRAJU SEZONE

Urednik BiH Info Desk

Osniva se POKRET ZA ODLAZAK: „Kupovaćemo ljudima KARTE U JEDNOM SMJERU i pomoći im da žive, a ne preživljavaju“

Leave a Comment