BiH dijaspora

Najla Ćeman proglašena za najboljeg svjetskog Spa zaposlenika

banner

Najla Ćeman, Bosanka koja živi i radi u SAD-u, osvojila je nagradu “Forbes Travel Guide’s Spa Employee of the Year Award” za 2021. godinu.  

Kao dio dodjele zvjezdica 2021. godine, Forbesov turistički vodič (FTG), jedini globalni sistem ocjenjivanja luksuznih hotela, restorana i banja, objavio je da je Najla Ćeman, koja radi u Spa hotela ‘Four Seasons New York Downtown’ osvojila je priznanje najboljeg svjetskog Spa zaposlenika svih luksuznih hotela za 2021. godinu.

– Ove nagrade Zaposlenika godine slave uzorne članove osoblja koji se ističu u usluzi gostiju i saradnika – kazala je Feni dobitnica Najla Ćeman.

Rođena je 1972. godine u Velikoj Kladuši, a napustila je ratom razorenu BiH prije 27 godina. Sada sa svojom porodicom živi u Brooklynu, New York.

Ističe kako se nije nadala nagradi jer je bilo puno kandidata iz svih dijelova svijeta.

– Ova prestižna nagrada “Forbes Travel Guide 2021 Spa Employee of the Year” je nagrada za sav moj rad i trud. U ovakvom poslu uvijek morate biti korak ispred te se i dalje školujem i educiram – kazala je Ćeman.

U Spa u hotelu Four Seasons Downtown New York radi od kada se otvorio, 2016. godine. Radi kao vodeći terapist, za tretmane kože i manikir i pedikir.

Ćeman koja ima 20 godina radnog iskustva, je u vrijeme pandemije, kada je bilo sve zatvoreno, odlučila da pohađa brojne kurseve vezane za svoju struku kako bi još bolje usavršila znanje. Ni pandemija nije je spriječila da pronalazi pozitivnost u teškim vremenima, jer, kako kaže, to je njen način života.

To je na kraju i dokazala, da bude izabrana kao najbolji radnik koji gostima pruža vrhunske zdravstvene usluge, kao i usluge ljepote i masaže.

– Tokom najizazovnije godine za ugostiteljsku industriju, ovi su pojedinci ne samo ustrajali, već su imali značajan utjecaj na goste i njihove kolege. Svaki od ovih pobjednika personificira izdržljivost, domišljatost i gracioznost naše zajednice. Oni su svima nama inspiracija – kazao je izvršni direktor Forbes Travel Guide Filip Boyen u obrazloženju za nagrade koje su dodjeljene.

Fena

Related posts

Azir Mustafić: Tuzlanski glumac u francuskom filmu u Kanu

HASAN ŠEHOVIĆ, PREDSJEDNIK SSD BIH, PRED 18. SP DIJASPORE BIH U FUTSALU: VELIKI INTERES ZA SPORTSKI SPEKTAKL BH. DIJASPORE

Urednik BiH Info Desk

Bosanska i Kanadska zastava ispred Parlemnta Kanade

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment