BiH

Mostar: Skok sa Starog mosta u čast Dana nezavisnosti BiH

banner

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine prigodno se obilježava i u Mostaru. Već nekoliko dana na ulicama grada nalazi se veliki broj državnih zastava, uz ispisane čestitke upućene građanima grada na Neretvi i gostima.

Skok sa Starog mosta u čast Dana nezavisnosti BiH
– Skok sa mosta simbolično predstavlja slobodu i nezavisnost, pa je ovo divan način da zajedno sa mladima koji su se danas okupili na mostu, čestitamo našim građanima 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kazala je Adela Gosto iz Kluba skakača “Mostari”

Klub skakača u vodu “Mostari” obilježio je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine tradicionalnim skokom sa Starog mosta.

Tradicija je to koja se gaji godinama, a današnji praznik nije jedini u čiju čast se organizuju performansi poput današnjeg. Gosti kluba skakača danas su bili članovi nekoliko sportskih udruženja iz Mostara. Skok je izveo višestruki prvak mostarskih skokova, Ermin Sarić.

– Skok sa mosta simbolično predstavlja slobodu i nezavisnost, pa je ovo divan način da zajedno sa mladima koji su se danas okupili na mostu, čestitamo našim građanima 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – kazala je Adela Gosto iz Kluba skakača “Mostari”.

Stari most je jedan od najvrijednijih spomenika kulture u Bosni i Hercegovini, koji je bio srušen 1993. tokom agresije na ovu zemlju. Na radost mnogih obnovljen je prije 17 godina.

Anadolija

Related posts

Teku priprema za ovogodišnji Marš mira Nezuk – Potočari

Editor

Dan državnosti Bosne i Hercegovine: Koliko se dana neće raditi, kako će biti obilježen?

Urednik BiH Info Desk

Počele prijave za “MARŠ MIRA – NEZUK – POTOČARI 2021.”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment