BiH dijaspora

(Video) Savez udruženja građana BiH u Norveškoj organizovan svečani program povodom Dana nezavisnosti BiH

U okviru obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Oslu je, kao i svake godine Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, organizirao svečani program. Međutim ovaj put, zbog uslova pandemije, bez fizičke prisutnosti izlagača odnosno publike putem weba.

Nakon intoniranja himne uslijedio je pozdravni govor predsjednika Saveza udruženja građana BiH u Norveškoj Inana Begića, na norveškom jeziku.

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević istaknuo je da su u hiljadugodišnjoj historiji borbe za kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine njeni narodi i građani prošli kroz razne historijske faze, velike izazove, ali uvijek ustrajali na izazovima koji su bili stavljeni pred njih.

Osvrnuo se na ZAVNOBiH, kao i na aktuelna određena nastojanja da se država Bosna i Hercegovina marginalizuje kao ustavna tvorevina te da se, po želji nekih grupa, na kraju rastoči i nestane.

Stoga je naglasio enorman značaj dijaspore koja može i treba da konstruktivno pomogne na sve moguće načine jačanje naše jedine BiH, saopćeno je iz Ambasade BiH u Norveškoj.

Fena

Related posts

U ime bošnjačke manjine u Hrvatskoj: Armin Hodžić kandidat za Sabor

Urednik BiH Info Desk

Najbogatije i najutjecajnije Bosanke i Hercegovke u svijetu

Urednik BiH Info Desk

Cazin i dijaspora: Odnedavno moguće plaćanje računa iz inostranstva putem bankovnog naloga

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment