Bosnia Appeal

Udruženje distrofičara Bužim treba našu pomoć

banner

Poštovani,

Pišem Vam ispred općinske organizacije osoba sa invaliditetom Udruženje distrofičara Bužim. Udruženje okuplja lica oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja općine Bužim. Udruženje su osnova lica sa teškim tjelesnim invaliditetom 2005. godine i do danas ga vode. Osnovni cilj našeg djelovanja je da se organizovanim radom borimo za poboljšanje uslova života ovih lica u našoj zajednici. U sklupu udruženja djeluje Šahovska sekcija kroz koju želimo ukljućiti što veći broj osoba sa invaliditetom da se bave šahom. Kroz udruženje i šahovsku sekciju do sada smo realizirali brojne aktivnosti kojim smo značajno pomogli ovu populaciju

Najveći problem u našem funkcionisanju do sada je pristupačan prevoz jer zbog slabosti gornjih ekstremiteta nismo u mogućnosti samostalno preći u auto i nazad, te nas stalno mora neko unijeti što je dugogodišnja muka. Za bezbijedan prevoz ovih lica neophodan nam je kombi sa liftom u koji se može ući u invalidskim kolicima. Ovaj problem smo godinama pokušavali bezuspiješno riješiti raznim zahtjevima i projektima za kpovinu kombija prema raznim donatorima.

Obzirom da samo puno vremena uzaludno potrošili, odlučili smo se da ovaj problem riješimo kroz humanitarnu akciju koju smo pokrenuli 25.11.2020. godine. Za kupovinu novog vozila nam je potrebno 60.000 KM i do sada smo uspjeli sakupiti 30.000 KM. Ovom prilikom Vam se obraćamo da nas u skladu sa Vašim mogućnostima financijski pomognete u ovoj akciji i tako nam olakšate svakodnevni život i rad.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:Banka: Raiffeisen BankaRačun za uplatu u BIH: 1610000231910036Račun za uplatu iz inostranstva:BA39 1610 0002 3191 0036SWIFT CODE: RZBABA2SUplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIMNaznaka: Prilog za kupovinu kombija.


Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, E – mail: udbuzim@gmail.com.
Više o našoj organizaciji možete vidjeti na našoj web i fb stranici:www.udbuzim.bahttps://www.facebook.com/OSIBUZIM
Iskreno se nadamo da će te prepoznati važnost naše akcije i pomoći nam da obezbijedimo pristupačan prevoz, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem!

Samir Đulić Predsjednik udruženjaUdruženje distrofičara Bužim I Distrophy Association Bužim
Web: www.udbuzim.ba 
IFb: https://www.facebook.com/OSIBUZIME-mail: udbuzim@gmail.com I dulic84@gmail.comTel: +387 61 369 203

Related posts

Korištenje društvene mreže Twitter za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici – Preko 45 miliona ljudi obilježilo godišnjicu genocida

Maglaj: Džemat “Sabur” iz Danske prikupio pomoć “Merhametovoj” kuhinji

BHD Info Desk Administrator

Pomozi ba: Hvala Muratu Alibašiću i roditeljima dječaka učesnika na kampu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment