BiH dijaspora

Dr. Valentin Inzko dobitnik “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore”

banner

Dr. Valentin Inzko, Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, prvi je dobitnik “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” portala BHDINFODESK iz Birminghama.

Redakcija portala BHDINFODESK s ciljem boljeg i humanijeg društva u Bosni i Hercegovini pokrenula je polovinom januara dodjelu “Prvoaprilske nagrade – Biramo najgore” gdje je na jedan “ozbiljno satiričan” način željela ukazati na pojedince i organizacije koji su svojim neradom, nedjelovanjem i neadekvatnim ponašanjem tokom 2020. godine doprinijeli da bosanskohercegovačko društvo bude onakvo kakvo trenutno jeste.

Dr. Valentin Inzko prilikom ispraćaaj tri kombija sa devet posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici ispred zgrade Predsjedništva, juli 2020/ Foto: NAP

U tom periodu čitaoci portala i Facebook stranice BHDINFODESK nominovali su mnoge, konkurencija je bila zaista velika. Na listi su se našla imena svih aktulenih političara u Bosni i Hercegovini.

Ipak, najveći broj čitalaca izjasnio se da je “Prvoaprilsku nagradu – Biramo najgore” za dugogodišnju iskazanu zabrinutost za stanje u Bosni i Hercegovini zaslužio dr. Valentin Inzko.
Uz to, za ovo “prestižno” priznanje nominovala ga je i građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” zbog “maestralnog driblinga” bosanskohercegovačke javnosti i njene dijaspore, prilikom nenametanja Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici!

Zbog zdravstvene situacije u cjelom svijetu, redakcija portala BHDINFODESK će nagradu dr. Valentinu Inzku uručiti elektronskim putem.

BHDINFODESK

Related posts

KANADA: KOMEMORACIJA POVODOM 25. GODIŠNJICE OD GENOCIDA U SREBRENICI

BHD Info Desk Administrator

Došao iz SAD da proslavi Bajram u BiH, pa nastradao u saobraćajnoj nesreći

Urednik BiH Info Desk

Od iduće godine Ryanair ukida avioliniju Stockholm – Banja Luka

Leave a Comment