Govor zemlje moje

Najbolja priča će biti prevedena na češki i engleski jezik: “Zašto trebate posjetiti BiH”

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević Sopta sa svojim pratiocima na društvenim mrežama je podijelila informaciju koja će obradovati srednjoškolce u našoj državi koji vole pisati i žele posjetiti Prag.

Naime, riječ je o konkursu za mlade iz BiH, koji žele napisati priču/sastav na temu “Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu” i poslati ga pod šifrom ili inicijalima na e-mail adresu Ambasade BiH u Pragu.

– O najboljoj priči odlučivat ću skupa sa nekoliko mojih kolega književnika iz naše zemlje, a autoru priče platit ću osobno kartu do Praga i natrag, bit će naš gost pet dana (naravno kad epidemiološka situacija dozvoli ulazak bh. građana), imat će priliku da se upozna s češkom kulturom i znamenitostima, ljepotama pejzaža i da iz prve ruke vidi kako izgleda posao ambasadora, poručila je Mlinarević Sopta.

Najbolja priča će biti prevedena na češki i engleski jezik, i objavljena u češkim medijima. Također će biti i dio poklona koji ambasadorica nosi na službene sastanke.

– Želja mi je da potaknem mlade ljude na razvijanje svojih talenata, kreativno pisanje, da prošire svoje vidike, da im pružim priliku da upoznaju jednu novu zemlju i njezine sjajne stanovnike, poruka je bh. ambasadorice u Češkoj.

Rok za slanje priča je 01. maj 2021. godine, a adresa na koje priče treba dostaviti je: embbh@iol.cz

MojaBiH

Related posts

Kako je bosanski jezik u Zagrebu postao muslimanski!?

Editor

Nagradno takmičenje “Ja pišem bosančicom”: Svi učesnici ovog takmičenja pobjednici!

Urednik BiH Info Desk

U Skoplju održan regionalni skup Bošnjaka: Prioritet ostvarivanje prava u obrazovanju na bosanskom jeziku

Leave a Comment