BiH dijaspora

Poruka Dodiku iz Kanade: Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti

Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao. Bosna i Hercegovina ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike i casne historije. Bosna i Hercegovina je primarno država svih onih koji je doživljavaju kao svoju jedinu domovinu.

Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom i Hercegovinom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zasluzuješ ti veliku i casnu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet. A ti taj identitet ne priznaješ, mrziš, ponižavaš, identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine.
Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne i Hercegovine opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošću.

Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskom državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu.

Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Dijaspora stiže za praznike, pojačane gužve na bh. granicama

Editor

Istaknuta bh. aktivistkinja izabrana za predsjednicu Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga

BHD Info Desk Administrator

EU: Ublažavanju pravila za putovanja, ne važe za Veliku Britaniju i zemlje Balkana

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment