BiH dijaspora

Poruka Dodiku iz Kanade: Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti

banner

Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao. Bosna i Hercegovina ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike i casne historije. Bosna i Hercegovina je primarno država svih onih koji je doživljavaju kao svoju jedinu domovinu.

Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom i Hercegovinom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zasluzuješ ti veliku i casnu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet. A ti taj identitet ne priznaješ, mrziš, ponižavaš, identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine.
Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne i Hercegovine opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošću.

Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskom državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu.

Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

MAJČIN ZOV MAJKE BOSNE: Majci Adili za rahmet a nama za sabur

BHD Info Desk Administrator

Stuttgart: Sead Selmanović o svom bezuspješnom pokušaju da dođe do Bosne i Hercegovine

Editor

Izbjegli iz BiH 1993. godine kao djeca, sada slave 20 godina braka u Švedskoj

Editor

Leave a Comment