BiH dijaspora Izbor urednika

Finska: Održani izuzetno posjećeni konzularni dani

banner

Proteklog vikenda u prostorijama BKC – Bosanskog kulturnog centra u Finskoj uz sve propisane epidemiološke mjere održani su izuzetno posjećeni konzularni dani.

Konzularni odjel Ambasade Bosne i Hercegovine u Štokholmu od 2017. godine redovno na ovaj način pokriva konzularne potrebe bosanskohercegovačkih državljana u Finskoj. Preko 40 bh. građana je iskoristilo priliku i apliciralo za pasoše Bosne i Hercegovine te pokrenuli postupak upisa svoje djece koja su rođena u Finskoj u matične knjige naše domovine.

Inače, u Republici Finskoj po procjenama boravi oko 3.000 bosanskohercegovačkih državljana, u samom gradu Turku ima 900, a ostali bosanskohercegovački državljani su raspoređeni u Helsinkiju i na sjeveru u gradu Vaasa.

Kao i prethodnih godina odličan domaćin konzularnih dana bio je BKC – Bosanski kulturni centar u Finskoj, čiji su se aktivisti potrudili da konzularni radnik bh. ambasade Amir Karahodža ima sve potrebne uslove za nesmetani rad.

BHDINFODESK/ Foto: Damir Dado Mehmedović

Related posts

Švedska: Nastavljena tradicija Zimskog susreta Omladinske organizacije Bemuf

BHD Info Desk Administrator

Dan nezavisnosti BiH u Bradfordu: Upriličeno prikazivanje nekoliko kratkih filmova pod nazivom „From Bosnia to Bradford“

BHD Info Desk Administrator

Ubio šestočlanu porodicu iz Teslića: U toku ekstradicija Zorana Pantića iz Švajcarske u zatvor u Bijeljinu

Editor

Leave a Comment