Izbor urednika Video

Sa 24 godine, Adnan postao sedmi doktor u Evropi: Volio bih da sam mogao ostati u BiH

Njegova želja je bila da se bavi izučavanjem krvnih sudova na mozgu, međutim samo šest doktora u Evropi se bavi ovim poslom. Adnan je dobio priliku u Švicarskoj da bude sedmi

24-godišnji Adnan Mujanović iz Tuzle završio je Medicinski fakultet u ovom gradu, a trenutno je u Švicarskoj gdje radi na dvije pozicije – asistent ljekar i asistent istraživač u Univerzitetskom institutu za dijagnostičku interventnu neuroradiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Bernu.

Njegova želja je bila da se bavi izučavanjem krvnih sudova na mozgu, međutim samo šest doktora u Evropi se bavi ovim poslom. Adnan je dobio priliku u Švicarskoj da bude sedmi, a za Sunčano jutro O Kanala ispričao je svoju priču od samog početka.

– Volio bih reći da sam kao dijete volio medicinu, ali bih lagao. Tako da je moj put u medicinu tekao polako. Mislim da je jedan od presudnih trenutaka bio upis u srednju školu, s obzirom da sam upisao Srednju medicinsku školu u Tuzli pa sam tek tada imao prvi konkretni dodir sa medicinom. U istraživačkom, avanturističkom duhu, kako bih dalje istražio to polje, logički naredni korak je bio upis na Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli. Tek sam tada shvatio koliko je rasprostranjeno i bogato polje medicine, i kakve mogućnosti pruža. Tu su, naravno, altruistički i filantropski aspekti medicine o kojima ne treba pričati, ali ja još uvijek istražujem to bogato polje te je moj angažman u Švicarskoj naredna stepenica u mom upoznavanju sa ovim veoma bogatim i raznolikim poljem istraživanja, ističe Mujanović.

Moja BiH

Related posts

Serijal: “Bosna – Sudbina prekrojene zemlje” (V epizoda)

Urednik BiH Info Desk

Poruka Dodiku iz dijaspore: Milorade želim ti dobro zdravlje, dug život i doživotnu robiju

BHD Info Desk Administrator

Slobodan Vasković: Draško Stanivuković je mlad, pokvaren, sklon manipulaciji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment