Izbor urednika Video

Sa 24 godine, Adnan postao sedmi doktor u Evropi: Volio bih da sam mogao ostati u BiH

banner

Njegova želja je bila da se bavi izučavanjem krvnih sudova na mozgu, međutim samo šest doktora u Evropi se bavi ovim poslom. Adnan je dobio priliku u Švicarskoj da bude sedmi

24-godišnji Adnan Mujanović iz Tuzle završio je Medicinski fakultet u ovom gradu, a trenutno je u Švicarskoj gdje radi na dvije pozicije – asistent ljekar i asistent istraživač u Univerzitetskom institutu za dijagnostičku interventnu neuroradiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Bernu.

Njegova želja je bila da se bavi izučavanjem krvnih sudova na mozgu, međutim samo šest doktora u Evropi se bavi ovim poslom. Adnan je dobio priliku u Švicarskoj da bude sedmi, a za Sunčano jutro O Kanala ispričao je svoju priču od samog početka.

– Volio bih reći da sam kao dijete volio medicinu, ali bih lagao. Tako da je moj put u medicinu tekao polako. Mislim da je jedan od presudnih trenutaka bio upis u srednju školu, s obzirom da sam upisao Srednju medicinsku školu u Tuzli pa sam tek tada imao prvi konkretni dodir sa medicinom. U istraživačkom, avanturističkom duhu, kako bih dalje istražio to polje, logički naredni korak je bio upis na Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli. Tek sam tada shvatio koliko je rasprostranjeno i bogato polje medicine, i kakve mogućnosti pruža. Tu su, naravno, altruistički i filantropski aspekti medicine o kojima ne treba pričati, ali ja još uvijek istražujem to bogato polje te je moj angažman u Švicarskoj naredna stepenica u mom upoznavanju sa ovim veoma bogatim i raznolikim poljem istraživanja, ističe Mujanović.

Moja BiH

Related posts

Njemačka: Adnan Fejzović je došao iz Vogošće, danas proizvodi najtraženije motore

Urednik BiH Info Desk

Njemačka policija deportuje državljane BiH koji krenu na put kao prije pandemije

Editor

Britanka 1992. udomila 21 dijete iz BiH: Sada s njima stupila opet u kontakt

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment