Video

Stockholm: Biopic “Ja sam Zlatan” uskoro u kinima

Švedska premijera dugometražnog filma originalnog naziva “I’m Zlatan.The Movie” predviđena je 10. septembra u Stockholmu. Nadahnut autobiografijom Zlatana Ibrahimovića “Moja priča ispričana Davidu Lageranzu”, objavljenom 2011. godine, ostvaren je pod rediteljskom palicom Jensa Sjögrena. Film evocira početke igrača kojeg tumače dva glumca: Dominic Barjaktari Andersson za dob od 11-13 godina, pa Granit Rushiti u dobi od 17. do 23. godine, kada je započeo profesionalnu karijeru u Malmöu, a zatim u Ajaxu. Nije poznato hoće li se Ibrahimović pojaviti na platnu, ali je igrač potvrdio, kako je aktivno učestvovao u obradi scenarija.

Najprije je talijansko glasilo Gazzetta Dello Sport objavilo, prošlog novembra, da se snima film o Ibri. Istaknuto je da se napadač AC Milano, posebno zalaže za ostvarenje. 

Već je s uspjehom prikazan dokumentarac “Postati Zlatan” /Bicoming Zlatan/, snimljen 2016. godine. 

Zlatan Ibrahimović, ove godine četrdesetogodišnjak, uskoro će biti na evropskim velikim ekranima u galskom filmu Guillaumea Caneta, “Astérix i Obélix”, u ulozi Antivirusa. Pridružit će se mnoštvu sportaša koji nisu odoljeli čarima sedme umjetnosti poput Michaela Schumachera, Zinédinea Zidanea, Tonyja Parkera ili Amélie Mauresmo.

Džana Mujadžić

Related posts

Serijal: “Bosna – Sudbina prekrojene zemlje” (VIII epizoda)

Editor

Dubioza kolektiv – Quarantine Show

Urednik BiH Info Desk

Dibek i ćuskija 150 godina čuvaju tajnu tucane kafe

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment