Kultura

Završen „Desant na Jajce 2021.“

banner

Projekcija filma „Quo Vadis, Aida“ i koncert „Divanhane“ za kraj

Jedan od sadržaja je i izložba umjetničkog studija „Articoolisan“,  koja se u narednih mjesec dana može pogledati u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce…

JAJCE, 29. AVGUST 2021: Projekcijom filma „Quo Vadis, Aida“ u Domu AVNOJ-a i koncertom grupe „Divanhana“ u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu, završen je „Desant na Jajce 2021.“

Iako su oba ova događaja bila planirana da se dese na otvorenom; projekcija filma na Tvrđavi u Jajcu, a koncert ispod Plivskog vodopada, zbog hladnijeg vremena događaji su prebačeni u zatvorene prostore, što nije spriječilo brojne Jajčane i posjetitelje Jajca da uživaju u odličnom filmu i prekrasnom koncertu. 

Podsjećanja radi, u sklopu „Desanta na Jajce 2021.“ u Kraljevskom gradu Jajcu su od 25. do 28. avgusta prikazani neki od najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala. 

Jedan od sadržaja događaja je i izložba umjetničkog studija „Articoolisan“,  koju će publika moći pogledati u narednih mjesec dana u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

U sklopu „Desanta na Jajce 2021.“  u petak, 27. avgusta desio se i spektakularni nastup turskog DJ-a i producenta Mahmuta Orhana i bh. izvođača Nebs Jacka, Drop Departmenta i Coema, u očaravajućem ambijentu ispod Plivskog vodopada.

„Desant na Jajce“ su prošle godine pokrenuli Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija „Jajce“, sa namjerom da se kroz realizaciju događaja obogati kulturna ponuda Jajca u ljetnom periodu i ciljem da se u ovaj prekrasni bh. grad privuče što više turista i promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

Ovogodišnji „Desant na Jajce“ održan je uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Federalnog ministarstva kulture i sporta i i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Sponzori događaja bili su Jaegermeister, Heineken, Smirnoff, Johnnie Walker, Coca-Cola i Zlatna džezva.

D.D.

Related posts

BOŠNJAČKI INSTITUT SARAJEVO: PROMOCIJA KNJIGE O FIKRETU ALIĆU

Kur’an najčitanija knjiga na svijetu

Urednik BiH Info Desk

Trideset godina SARTR-a, kulturnog otpora fašizmu i agresiji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment