Zdravlje

Austrija i Njemačka stavile Bosnu i Hercegovinu na “crvenu listu”

Federalno ministarstvo vanjskih poslova Njemačke proglasilo je Bosnu i Hercegovinu visoko rizičnim područjem kada je u pitanju pandemija koronavirusa. Isto je učinila i Austrija. BiH je na “crvenu listu” stavljena u nedjelju, 12. septembra.

Nova područja visokog rizika – područja s posebno visokim rizikom od infekcije zbog posebno visokih incidenata širenja koronavirusa SARS-CoV-2 od ove nedjelje su: BiH, Grenada, Nikaragva i Norveška – pokrajine Oslo i Viken, prenosi N1.

Kako piše Institut Robert Koch, svi putnici koji su navršili dvanaest godina moraju pri ulasku predočiti potvrdu o negativnom testu, potvrdu o cijepljenju ili zdravstvenu ispravu. Više detalja o pravilima ulaska u Njemačku potražite na ovom LINKU.

U Austriju je moguće ući samo uz potpunu imunizaciju. Uredba je donijela još jednu novinu, a to je produženje roka važenja cijepljenja s devet na 12 mjeseci.

Njemačka Ambasada: BiH zemlja visokog rizika

“Od nedjelje, 12.09.2021. godine Bosna i Hercegovina slovi kao zemlja visokog rizika. Molimo da na sljedećim stranicama upoznate sa informacijama o ograničenjima prilikom ulaska i da provjerite da li nakon ulaska u Njemačku morate otići u karantin. Od 12.09.2021. godine ćete prije ulaska u Njemačku morati ispuniti digitalnu prijavu ulaska”, poručuju iz Ambasade Njemačke u BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Velika Britanija “neslavan rekord”: Do danas Covid-19 odnio 50.365 života

Editor

Italija: Covid-potvrda potrebna i za vozove, avione, trajekte i autobuse

Urednik BiH Info Desk

Hrvati masovno u Bosni i Hercegovini kupuju tablete za smirenje,Viagru, antibiotike…

Editor

Leave a Comment