Dopunske škole

ŠKOLSKA ZVONA ZOVU I U BOSANSKOJ ŠKOLI STUTTGART-NORD

Djevojčicama i dječacima koji su bosansku školu pohađali prošle godine pridružile se dvije nove učenice, Melissa i Emina. Mjesta još ima – UPIŠITE I VI SVOJU DJECU U BOSANSKU ŠKOLU!

U petak, 24. 09. 2021. godine počelo je izvođenje dopunske nastave na bosanskom jeziku u dopunskoj školi BiH Stuttgart-Nord, za školsku 2021/2022. godinu. Bosanska škola u Stuttgart-Nordu djeluje već 12 godina, a nastava se izvodi u prostorijama Rosensteinschule, Nordbahnhofstr. 120, 70191 Stuttgart-Nordbahnhof, svakog petka, od 16 do 18 sati.

Nastava će se izvoditi uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od korona virusa i preporuka nadležnog ministarstva B-W-a za ovu oblast. Dakle, pravila su ista kao i kod pohađanja redovne nastave u njemačkim školama.Nastava u dopunskim školama BiH koje koordinira Savez dopunskih škola BiH, u saradnji sa DKP-a BiH izvodi se po planu, programu i udžbenicima MCP-a BiH.

Dopunsku nastavu na bosanskom jeziku mogu pohađati sva djeca školskog uzrasta, od prvog do devetog razreda čiji su roditelji državljani BiH, porijeklom iz BiH, kao i sva druga djeca školskog uzrasta koja to žele.Mjesta još ima u svim odjeljenjima dopunskih škola Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj. INFO: 0179 452 66 40 i 0176 200 79 537.

H.H.

Related posts

Majčina protiv asimilacije

Editor

Fondacija Muharem Berbić realizuje projekat pod nazivom „Inkluzije za budućnost “

BHD Info Desk Administrator

Njemačka: U Stuttgartu održani susreti bosanskih škola

Editor

Leave a Comment