Bosnia Appeal

Apel za pomoć Tariku Juhiću za operaciju u Teksasu

Mladom Tariku Juhiću je prije tri godine dijagnosticiran tumor mozga te od tada prolazi kroz razne tretmane pokušavajući savladati ovu tešku bolest. Njegova porodica i prijatelji sada su pokrenuli akciju prikupljanja novca za veliku operaciju u Teksasu.

Na grupi “Apel za pomoć Tarika” navedeno je kako Juhić već nekoliko godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) sa suprugom Adelisom Juhić. Imaju dvoje djece – Zejda (4) i Ahmeda (1).

“Godinu nakon vjenčanja Tariku je dijagnosticiran tumor na glioblastomskom stadiju četiri u lijevom frontalnom režnju. Već tri godine prolazi kroz tretmane pokušavajući pronaći lijek koji će mu produžiti život. Početkom septembra ove godine doživio je napad zbog kojeg je hospitaliziran. Ljekari su mu rekli da nema još puno vremena, jer se tumor širi vrlo brzo”, navodi se.

Porodica oboljelog je prošle godine potrošila više od 100.000 KM na operaciju u Sjevernoj Karolini, a sada je otvorena opcija operacije u Teksasu (klinika Burzynski), ali ova klinika prihvata samo direktno plaćanje. Operacija košta 50.000 KM (ne računajući putne troškove od Idaha do Teksasa).

Računi za uplate: PAYPAL: adelisa.mehmedovic334@gmail.com

ZA UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE Adiko banka: Kadrić Kerim, Bilalovac 181 Broj računa: 3060272861182718

Inače, Tarik Juhić je porijeklom iz Bilalovca kod Busovače.

BHDINFODESK

Related posts

Prozor: Nepoznati humanista platio struju za 15 porodica kako Božić ne bi dočekale u mraku

“Obrazovanje gradi BiH”: Četvrt vijeka humanosti

Editor

Norveška dala 7,5 miliona kruna pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment