BiH dijaspora

Skoplje: Danas centralna svečanost obilježavanja ‘Dana Bošnjaka’

banner

Manifestacija kojom se obilježava vraćanje nacionalnog imena Bošnjak, pod nazivom “Dani Bošnjaka”, ove godine u orgnizaciji BNVRSM se održava u Skoplju, glavnom gradu Republike Sjeverne Makedonije.

Tim povodom sa početkom u 19,00 sati u kristalnoj sali hotela Kontinental u Skoplju danas će biti održana akademija. Na svečanoj akademiji obratiće se predsjednik BNVRSM g. Dževad Hot u svojstvu domaćina, gosp. Munir Kolašinac, kao suorganizator, te dr. Jasmina Curić u svojstvu predsjedavajuće Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalni vijeća. Akademiju će uveličati svojim obraćanjem član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda gosp. Šefik Džaferović.

Svečanost će biti obogaćena i adekvatnim kulturnim sadržajem u izvedbi Bošnjaka iz Sjeverne Makedonije.

Ured za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća kojeg čine predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine, Bošnjakog Vijeća u Crnoj Gori, Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije, koordinacija bošnjačkih županijskih vijeća i Vijeća Grada Zagreba iz Hrvatske, Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Bošnjakog nacionalnog vijeća u Srbiji i predstavnici Konsultativnog vijeća manjinskih zajednica Kosova kao prdruženi član, donijeli su ovu odluku da se ovogodišnja centralna manfiestacija obilježavanja Dana vraćanja nacionalnog imena Bošnjaka održi u Skoplju (Sjeverna Makedonija) u organizaciji BNVRSM.

BHDINFODESK

Related posts

Bavarska: Sarajlija Davud Mešić spasio trogodišnjeg dječaka

Urednik BiH Info Desk

Slovenija: Za inženjerku godine proglašena Dr. Aida Kamišalić-Latifić

Napišite svoju priču kako ste kao djete preživjeli genocid u Srebrenici

1 comment

Namik Om 30/09/2021 at 05:50

Džaferović?!?
Dakle SDA priča.. SDA JE ODBIJALA DA SE BOŠNJAŠTVO UVEDE OD 1990 DO septembra 1993.
Zašto ????

Reply

Leave a Comment