Moj stav

Prof. dr. Marjanović Damir: Koja ste vi banda!!!

banner

Prof. dr. Marjanović Damir na svom FB profilu iznio je svoj javni stav o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, post prenosimo u cjelosti:

Koja ste vi banda!!! Sve pokušavam da se ne spustim na vaš nivo, ali nekada se i to mora. Napljačkali ste se u zadnjih 20 godina. Hranili ste se mržnjom koju ste zajednički sijali i koristili „štiteći svoje narode“! Koristili ste svaki momenat, svaku riječ da ostanete tu gdje jeste. Prepustili ste nas da se sami borimo s vašim glupostima, s neimaštinom, s virusima.

Rodbinu i posilne ste postavljali da nam vode institucije koje ni prstom nisu mrdnule kada su trebale da rade svoj posao. Obrukali ste nas gdje ste stigli. I sada, kada ste shvatili da bi sve to mogli izgubiti, koristite istočni rat kao prijetnju ne bi li dodatno sludili i ono malo samomislećih ljudi, ne bi li ih potjerali izvan granica BiH da vama i vašim potomcima ne smetaju u uživanju u ničim zasluženim privilegijama. I nije vam dosta što ste uništili generaciju sadašnjih pedesetogodišnjaka, nego ste naumili da njihova djeca posluže vašem cilju.

Zaigrali ste se! Izvukli ste stare zastave, udarili na stare strahove i prodajete staru priču a sve u želji da sačuvate svoje hercegovačke, laktaške i poljinske posjede. Naravno, ako pretjerate i izgubite kontrolu nad strahom koji sijete svakom svojom izjavom, svakim tvitom i statusom koji ste otkucali iz svojih udobnih tuđim novcem plaćenih kožnih garnitura, opet ćete hrabro u trezore, švercerske vode ili pak u kompanije u kojima će ratni zarobljenici raditi za vas. Planirate nakon svega isplivati iz svojih jazbina i novcem kupiti ratna sjećanja, diplome i odanost onih koji će raditi vaš prljavi posao.

E vidite tih 90tih s 18 nisam imao ni snage ni mozga da vas zaustavim, no sada kada su sjede napale, itekako imam namjeru da vam pomrsim račune i da vam kažem ne dam vam nijedno moje dijete, nijednog mog studenta, nijednu pametnu glavu koja ne spava pred ispite koju sam naučio da sve može postići svojim trudom. Ne dam vam nijednu njihovu neprospavanu predispitnu noć, nijednu suzu koju su pustili kada su im djevojke i momci odlazili nakon briljantno odbranjenih doktorata i magisterija trbuhom za kruhom. Ne dam vam da im kao nama gurnete puške u ruke i da godinama poslije rata kao i od nas koji smo s idealima krenuli da branimo svoj grad napravite magarce. Ne dam vam ni vašu djecu da je kvarite i da ih uvjeravate da je kriminalac snalažljiv, da postoji prečica da uspjeha, da je dovoljno prezivati se… Ovaj put ćete ratovati sami!

Biće jako korisno jer mnogi od vas nikada nisu ni rastavili pušku, brisali drnč s ruku, a kamoli šta drugo! Već vas više od 80% vidim kao žrtve samoranjavanja! Ako, dvije muhe jednim udarcem. Ovaj put ćemo obratno – neka impotentni lideri svoje penzionerske godine provedu tamo gdje huškaju klince i klinceze. Malo da „povučete vlage“ iz rovova kada ste to već propustili prije 30ak godina. I popustite više s tom pričom i izbijte iz svojih glava de ste bitni – pa danas vam je 500 vojnika stranih zemalja jasno pokazalo da ste lutke, marionete i pozeri kojima „gosti dolaze nenajavljeno u kuću“ da im pokažu da moraju igrati po njihovim pravilima.

Stidite se i vi i ovi dežurni dušobrižnici i p..mahovine koje su izmilile zadnjih dana pred kamere i koji prodaju pseudopatriotizama, a koji bi da pukne prvi metak opet se uhvatili kamera, Amerika ili glavnih gradova susjednih zemalja. E ovaj put neće! Ovaj put će moji studenti, moja djeca tim putem, a ovi „heroji“ neka ostanu da bacaju kamenje i molotovljeve koktele na svoje „kolege iz parlamentarnih klupa“.

Na kraju, ako ste već nama ukrali mladost onda od….te od najljepših godina naše djece! Idite plašite jedni druge, takvima kakvi ste i sami! Samo vam je još to ostalo!.

Link:(6) prof. dr. Marjanović Damir | Facebook

Related posts

Vremeplov: 9. januara kao “dana RS-a”/ Poruke osuđenih ratnih zločinaca Karadžića i Krajišnika o planskim zločinima

Editor

Afera Tegeltija: Upalimo svijeće za Visoko sudsko i tužilačko vijeće

BHD Info Desk Administrator

Jadranka Kosor: Nečuveno je da jedan političar u 21. stoljeću ne poštuje odluke Ustavnog suda

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment