Video

Zabranjeno pušenje u novoj pjesmi govori o “gradu gdje se đavo osjeća na svom”

banner

Četiri godine nakon objavljivanja albuma “Šok i nevjerica” Zabranjeno pušenje objavilo je posljednji spot iz ovog ciklusa, za baladu “Svjetla Sarajeva”, koju su snimili u saradnji s poznatim bosanskohercegovačkim muzičarom Damirom Imamovićem.

Ova izuzetno emotivna pjesma, za koju je stihove napisao sarajevski pjesnik Goran Vračar, snimljena je uživo na velikom koncertu Pušenja u Skenderiji 2018. godine, a govori o tuzi, čežnji i ljubavi prema “gradu gdje se đavo osjeća na svom” i “zemlji koja se ljubi, voli i prosi”.

Čarobni kadrovi grada na Miljacki isprepliću se u spotu s licima sretnih, nasmijanih i raspjevanih mladih ljudi, koji oduševljeno pjevaju odu rodnom gradu u zboru prateći Seju Sexona, Damira Imamovića i bend na bini.

“Gledajući snimke s ovog koncerta, vidio sam ‘svjetla Sarajeva’ na licima svih tih divnih ljudi u publici i shvatio da smo napravili pravu stvar i da nam za spot ne trebaju glumci, scenarij ni kulise. Na njima se reflektiraju sva naša unutrašnja svjetla, sva naša ljubav i naša muzika i to je sve što nam je potrebno”, kaže frontmen benda Sejo Sexon i dodaje da Zabranjeno pušenje uveliko radi na novom albumu koji će biti objavljen krajem proljeća pod nazivom “Karamba”, navodi Index.hr.

Related posts

Mogu li se mladi u Bosni i Hercegovini nadati boljem sutra?

Vareš: Austrijanka i Bosanac obnavljaju kuću staru 200 godina

Urednik BiH Info Desk

Divanhana objavila novu pjesmu: Poslušajte “Ćilim”

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment