Sport

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović i selektor Vedran Bosnić podnijeli ostavke

banner

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić, podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera bh. selekcije.

Bosnić je ovu odluku saopćio u izjavi za Aanadoliju iz belgijskog Monsa.

“Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine”, izjavio je Bosnić i dodao:

“Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja”.

Služiti svojoj zemlji na mjestu selektora reprezentacije Bosnić je ocijenio privilegijom.

“Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti”, poručio je Bosnić.

Vedran Bosnić je selektor košarkaša Bosne i Hercegovine postao 2018. godine.

Zmajeve je vodio u 14 mečeva. Ubilježio je 8 pobjeda i 6 poraza. Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo je na Eurobasket koji se održava ove godine.

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović je podnio ostavku na tu funkciju.Bivši košarkaški reprezentativac BiH ovu informaciju potvrdio je i na zvaničnom Facebook profilu.  

“Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KSBIH.U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možes biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku. 

Ponosan sam na svoj angažman u KSBiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije, što je na kraju rezultiralo sjajnim rezultatima, ali došlo je vrijeme da se stavi “tačka na i”, jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportista, ne želim biti dio nečega gdje se obećano ne može ili ne želi ispuniti”, napisao je Teletović. 

BHDINFODESK

Related posts

Večerašnju utakmicu Finska – BiH prenosi desetak TV kuća

Editor

Predstavljen bosanskohercegovački tim olimpijaca koji će nastupiti na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“

Editor

Robert Prosinečki iz klupske izolacije u Turskoj: Tko je taj Medunjanin?! Ma dajte, molim vas…

Editor

Leave a Comment