Moj stav

BANA zatražila od Facebooka gašenje grupe “Milo Djukanović – Personifikacija Evropske Crne Gore”

banner

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) obavještava javnost da su botovi i politički sljedbenici predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, s namjerom podvaljivanja dvojici uglednih Bošnjaka, biznismena i velikih dobrotvora dr. Mersimu Ziljkiću, predsjedniku Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije i Smajlu Srdanoviću, predsjedniku Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku, monitirali video clip i postirali na YouTube kanalu i Facebooku „Grupa Milo Đukanović“. Pod lažnim imenom, a kako bi u svojim lažima djelovali ubjedljivo snimak su montirali sa isječcima sa nekoliko televizija, sa nekim pojedinačnim slučajevima, a u takvom spinovanju i lažima kako bi djelovali ubjedljivo uvrstili su slike sa raznih javnih manifestacija na kojima su učestvovali i bili organizatori dr. Ziljkić i Srdanović.
Očekivali smo proteklih dana da će se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ograditi od ove grupe u čijem imenu se pominje njegovo ime i javno oglasiti da nema ništa sa lažima i podmetanjem dvojici čestitih ljudi, dr. Ziljkiću i Srdanoviću, koji samo mogu biti primjer dobrog i čestitog rada i ne samo u bošnjačkoj dijaspori već šire, kako se organizirati i kroz institucije se boriti na transparentan način za  dobrobit svoga naroda i svih drugih, kao i u povezovanju i jačanju veza sa drugim etničkim zajednicama u SAD, Bosni, Sandžaku, Crnoj Gori, Kosovu… 

Dobar primjer je pomaganje onima kojima je pomoć potrebna, stipendiranje đaka/studenata, pomoć građanima Crne Gore u toku Corona virusa neovisno na nacionalnu i vjersku pripadnost, sagrađene brojne kuće za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori, a o svima njima država se trebala pobrinuti, a nije, ali zato jesu ovi ljudi koji su se našli na ‘jelovnicima’ srpsko-crnogorske nacionalističke bande ali i sluga iz našeg naroda, koji ne mogu da podnesu čestitost i uspjeh Ziljkića, Srdanovića, ali i svakog Bošnjaka i Bošnjakinje, koji više nikada neće biti po mjeri onih koji su preko tri stoljeća planski činili genocid i istrebljenja u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini!!! 

Jasno nam je da kroz podmetanja i laži protiv dr. Ziljkića i Srdanovića, jeste namjera diskridirati ovu dvojicu uglednih ljudi, ali i podvaliti njima i svakom naprednom i čestitom Bošnjaku.
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) osuđuje svaki vidi podvala i laži protiv dr. Mersima Ziljkića i Smaila Srdanovića, ali je i dodatni razlog da stanemo na put onima koji mešetare u našoj zajednici i da im se jednom za svagda zatvore vrata. 

Također, odbijamo svaki vidi suradnje sa vladajućim strukturama Crne Gore, sve dok se zvanični vrh Crne Gore, posebno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov DPS, ne ograde od svojih botova i podmetanja Bošnjacima bilo kakvog oblika terorizma. Također da zatvore pomenutu grupu koja širi mržnju prema Bošnjacima.
Jer, Bošnjacima se nastoji podmetati, umjesto javnog izvinjenja i pokajanja, za genocid nad Bošnjacima – autohtonim europskim narodom, hapšenja i deportacija sa Crnogorskog primorija i likvidacije na najmorbidniji i najbrutalniji način, otmice putnika u Štrpcima, ratnih zločina u pljevaljskoj Bukovici, hapšenja sandžačkih prvaka…, a dobro je poznata uloga rukovodstva Crne Gore, posebno tada premijera Đukanovića, u vremenu balkanskog kasapina Slobodana Miloševića kada su žarili i palili ’90-tih u toku genocidne agresije na Bosnu i Hercegovinu i policijskih represalija u Sandžaku, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

9. august 2022./BANA

Related posts

Dodik bacio rukavicu Inzku: Evo, hajde majstore, promijeni mene

Editor

PRESUDA MLADIĆU OTKRIVA DETALJE PRIKRIVA SUŠTINU

VRI U VRHU SDP-a: Žestok obračun većinske frakcije Vojina Mijatovića i manjinske Denisa Bećirovića!

Editor

Leave a Comment