BiH dijaspora

IGK pisao NS/FS BiH: Vaš politički potez je duboko povrijedio patriotska osjećanja svakog istinskog Bosanca i Hercegovca širom svijeta

banner

I Institut za istraživanje genocida Kanada uoutio je Otvoreno pismo Nogometnom savezu BiH povodom antibosanske, anticivilizacijske i antisportske odluke o odigravanju prijateljskog susreta između BiH i Rusije. Pismo prenosimo u cjelosti:

Vaš politički potez koji nema veze sa sportom je duboko povrijedio patriotska osjećanja svakog istinskog Bosanca i Hercegovca širom svijeta. Vaša skandalozna odluka vrijeđa žrtve agresije i genocida u BiH, agresije i genocida u kojima su učestvovali i mnogi ruski dobrovoljci koji sada vrše agresiju na Ukrajinu. Vaš neljudski potez je izazvao šok i nevjericu u Sjevernoj Americi i širom svijeta.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije na Ukrajinu, vi sramnom odlukom pokušavate izvući Rusiju iz opravdane izolacije.

Jeste li svjesni da ovom odlukom jačate krizu u BiH i udaljavate nacionalni tim od vjernih naviječa?

Sramno je da Vašom odlukom direktno pomažete opasne secesionističke, antibosanske aspiracije negatora države BiH, Milorada Dodika i njegovog proruskog establišmenta.

Bosanskohercegovačke patriote i prijatelji BiH u svijetu dobro znaju vaše antidrzavne namjere.

Kriminalizacija države BiH kroz vaš rad i stavljanje vaših odluka u antibosanskohercegovački kontekst je samo sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja se sve snažnje širi sportom, jer sportaši sve više postaju najbolji ambasadori BiH.

Svojim odlukama vi ne služite svojoj časnoj državi, ponosnoj BiH, već direktno služite Miloradu Dodiku i proruskoj antibosanskoj koaliciji. Vaš neljudski i nehuman odnos prema državi BiH koja vas placa jasno govori o karakteru vaših ličnosti.

Internacionalni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada, poziva vas da odmah poništite navedenu sramnu, antidržavnu odluku i konačno postanete istinski bosanskohercegovački, sportski glas. U pitanju je sport, a ne politika usmjerena protiv države BiH.

Emir Ramić

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

U SUBOTU, U STUTTGARTU: SASTANAK ČLANOVA GRAĐANSKE INICIJATIVE

Editor

Glasanje u DKP-u BiH: Evo koliko je bh. građana u dijaspori iskoristilo svoje glasačko pravo

BHD Info Desk Administrator

POLITIKA: Dijaspora indirektno održava bh. političare na vlasti

Leave a Comment