Pogledi

Zanimljiv pogled iz Hercegovine: Izbori u nedjelju odlučujući za opstanak Hrvata!

Ovako, ili slično ovome, glasi jutrošnja naslovnica Večernjih novina. Slučajno sam upratio. Nisam pročitao tekst. Nemam ni potrebe. Mogu sa sigurnošću pretpotstaviti šta, i kako, piše. Da, upozorenje je u vezi nedjeljnih nadolazećih opštih izbora u Bosni i Hercegovini.

Prije nekoliko dana saznali smo da Hrvatska prema Popisu 2021. ima 3.871.833 stanovnika od čega 1.865.129 muškaraca (48,17 posto posto) i 2.006.704 žene (51,83 posto). U odnosu na Popis 2011., broj stanovnika smanjio se za 413.056 osoba ili 9,64 posto.

Koji su izbori u Republici Hrvatskoj bili odlučujući za nestanak Hrvata u Republici Hrvatskoj? Popis 2021. jasno pokazuje da Hrvati u Republici Hrvatskoj nestaju. Za deset godina nestalo je 10 posto Hrvata u svojoj nezavisnoj, suverenoj, samostalnoj, slobodnoj državi Hrvatskoj!

Je li Željko Komšić odgovoran zbog nestanka Hrvata u Republici Hrvatskoj? Jesu li Bošnjaci protjerali Hrvate iz Republike Hrvatske? Jesu li Bosanci i Hercegovci pokrali i osiromašili državu Hrvatsku?

Ne nestaju samo Hrvati! Nestaju i Bošnjaci, i Srbi, i Ostali. Najviše nestaju vjernici. Odlaze da se mole u Irsku, Njemačku, Skandinaviju, Ameriku, Kanadu. Tamo grade nove crkve i džamije. Tamo su Bogu bliži. Iza njih ostaje prazna Bosna, prazna Hercegovina, prazna Dalmacija, prazna Slavonija, prazna Hrvatska. Na ta prazna područja se doseljavaju bogati stranci kao što startnews.hr bombastično objavljuje “ŠOK ZA ŠOKOM! hrvata je za 400.000 manje, a stranaca za 200.000 više nego prije 10 godina. Hrvatska se pretvara u vikendicu umirovljenika iz cijele Europe.” Stranci dolaze i uživaju!

Demir Mahmutćehajić /Private foto

Na izborima u nedjelju mi svi skupa nemamo izbora, jer nam niko ne nudi viziju kako da svi skupa opstanemo. Na izborima u nedjelju neće biti pobjednika, jer smo svi kolektivno već odavno gubitnici.

Na izborima u nedjelju se ne odlučuje o opstanku, ali se može desiti početak odlučivanja o ostanku tako što ćemo glasati za pojedinca/pojedinku. Treba glasati! Ne možemo se predati!
Ispod vidite naše koke. Imamo ih preko 400. Slobodno su puštene. Cilj nam je da ih imamo 50 000. Slobodno puštenih. Ne želimo kriminalne beskamatne kredite, namještene grantove federalnih ministarstava, pa nam malo sporije ide. Nama je najvažnije da smo slobodni, da nismo ucjenjeni, da smo pušteni, što znači da smo i prepušteni. Snaći ćemo se mi, jer ne odustajemo od naših vizija, naših ciljeva. Neki od njih su i ove koke, pedesethiljada njih slobodno puštenih. Zato i kupujemo zemlju, napuštenu, kako bi koke, a i magarce, na nju pustili, i zemlju obrađivali.

Nas treba pustiti, ali neće da nas puste! Zato se trebamo osloboditi, slomiti okove. Sve ono što su nam nametnuli treba razbiti, otkriti njihove laži i podvale, ostati na zemlji, raditi svojim rukama, ne prodavati čast i obraz, trpiti i graditi…

Demir Mahmutćehajić – Stolac

Related posts

GLADNIH SVE VIŠE: Svečano otvaranje javne kuhinje, možemo li niže pasti

“Radna grupu za Bosnu i Hercegovinu” iz Amerike: Pozvali Inzka da slijedi svoje obećanje

Urednik BiH Info Desk

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Bruce Berton: Hitno pristupiti izmjenama Izbornog zakona BiH

Editor

Leave a Comment