Biznis

Bosanska kompanija Alma Ras među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi

Alma Ras je kompanija koja se nalazi među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi, sa 1.300 uposlenika i 70 posto izvoza u Evropu, ali i Sjedinjene Američke Države (SAD).

Rasim Memagić, glavni izvršni direktor kompanije Alma Ras, u seriji Leaders za Bloomberg Adriju kazao je kako ova kompanija postoji skoro 25 godina te je plod dugogodišnjeg rada. Najeveći dio kompanije čine mladi ljudi, od čega je čak 80 posto žena.

“Alma Ras svakom čovjeku koji dođe u firmu nudi dobru priliku da radi na najznačajnijim projektima, da radi s najvećim kupcima u branši na svjetskom nivou”, kazao je Memagić.

U sklopu kompanije postoji Edukacijski centar kroz koji su u Almi Ras prepoznali da mogu odgovoriti svim zahtjevima tržišta.

“Druga stvar koja je bila temelj za osnivanje Edukacijskog centra jeste da smo shvatili da je Alma Ras tokom ovih 25 godina saradnjom sa svim ovim brendovima te radom na velikim uspješnim projektima zapravo kumulirala znanja koja smo sakupljali u cijelom svijetu, od Japana do Amerike”, kazao je Memić.  

-Ni mi nekada nismo svjesni obima proizvodnje. Zato kažemo da smo jedan od najvećih proizvođača finog rublja u Evropi. Mislim da taj broj na godišnjem nivou će ove godine završiti na 25 miliona jedinica, istakao je Memagić.

Bloomberg

Related posts

Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Urednik BiH Info Desk

“Zlatna” viza za Dubai i za privrednike iz BiH

BHD Info Desk Administrator

“Bosnian Hut”: Bosanski restoran u Abu Dhabiu

Editor

Leave a Comment