BiH dijaspora

Beč: Asocijacija “Gemeinsam/Zajedno”, priredila je sadržajan kulturno-muzički program

banner

Susret bosanskohercegovačke dijaspore koja živi u Austriji održan je u Beču, povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Naime, novoosnovana nevladina organizacija pod imenom Savez asocijacija austrijsko-bosanskohercegovačkog društva “Gemeinsam/Zajedno”, priredila je sadržajan kulturno-muzički program, koji je održan u dvorani “Casablanca”.

Ovogodišnji tradicionalni program vodio je i moderirao Enver Šadinlija iz Sarajeva. U sali je bilo više od 400 posjetilaca, a nakon pozdrava državnoj zastavi i intonacije himne Bosne i Hercegovine, na podijumu su se našli članovi KUD “Behar” Beč koji su na startu programa oduševili publiku.

U nastavku programa na scenu je izašla Selma Bajrami koja je digla publiku na noge, a nakon nje i Nihad Alibegović. Osim njih nastupili su i Lela Aljukić i Beki Demiri, uz orkestar Vlade, tzv. doktora harmonike, sa udaraljkama Senada.

Veselo druženje Bosanaca i Hercegovaca u Beču trajalo je jutra.

– Svi prisutni i oni koji su po prvi put došli, vidjeli i osjetili ljepotu zavičajnog druženja usred Beča, otišli su oduševljeni i zadovoljni gostoprimstvom, sa željom da se ponovo, uskoro sretnemo i družimo, svi kao multikulturalne osobe, među 200.000 bh. građana u Austriji, poručili su iz “Gemeinsam/Zajedno”.

Inače, organizaciju “Gemeinsam/Zajedno” iz Beča vodi odabrani tim, na čelu sa dugogodišnjim novinarom i predsjednikom ing. Rabigom Delićem i njegovim zamjenikom Mugdimom Ćatićem. Tu i i sekretar mag. Mensur Hublica i blagajnik Erzin Milkunić sa svojim pomoćnikom Suadom Butkovićem, te Eldin Milkunić, Elvir Huskić, Edis Huskić, Edin Behrić (koordinator u Linzu). Pored navedenih aktivista i redovnih članova tu je više od 20 osoba.

“Gemeinsam/Zajedno”

Related posts

Wizz Air definitivno ukinuo avioliniju London -Sarajevo

Urednik BiH Info Desk

ITALIJA: ZBOG UBISTVA STARICE UHAPŠENI SRBIJANCI I BOSANAC

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji (BADA): Rođendan Bosne ove godine obilježit će u više evropskih gradova

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment