Pogledi

IGK: Antibosansku kampanju protiv Islamske zajednice i Bošnjaka vode politika koje su presuđene za genocid i udruženi zločinački poduhvat

banner

Antibosansku kampanju koju politički establišment bosanskohercegovačkog entireta Rs i Hrvatskog narodnog sabora kontinuirano vode protiv Islamske zajednice i Bošnjaka je dio udružene antibosanske koalicije koju vode sljedbenici politika koje su presuđene za genocid i udruženi zločinački poduhvat, kojima je tokom agresije cilj bio podjela države Bosne i Hercegovine. 

Antibosanskoj koaliciji koja udruženo djeluje u i van Bosne i Hercegovine je cilj  rušenje države i njenih institucija i slabljenja utjecaja Bošnjaka, naroda koji Bosnu i Hercegovinu najjače osjeća kao svoju domovinu i kojem je u najvećem interesu da ona bude jaka, demokratska, nezavisna i suverena država.  Jedinom narodu u Evropi protiv koga je izvršen presuđeni genocid. Država Bosna i Hercegovina je danas ponovo na udaru onih koji su projektovali i izvršili protiv nje dvostruku agresij.

Bosna i Hercegovinma treba zajednički odgovor matice i dijaspore na napade Zagreba i Beograda. Bosna i Hercegovina  je u opasnosti za secesiju, oduzimanja teritorija, ugrožavanje teritorijalnog integriteta, političkog subjektiviteta  i suvereniteta. Sve su jači tonovi iz susjednih država da je Bosna i Hercegovina nemoguća država i da treba nastaviti agresivno genocidni projekat iz 90tih godina. Napada se istine i pravda, negira genocid, negiraju sudske naučne i historijske činjenice o agresiji i genocidu, glorifikuju se zločini i zločinci.Negira se bosanski jezik bosanska histzorija, kultura i tradicija.

Bosna i Hercegovina nije nastala na pravu konstitutivnih naroda, već na Ideji Bosne i Bosanskom duhu koji su očuvali hiljadugodišnju bosansku državnu, kulturnu i društvenu tradiciju, a koji su stalni predmet agresivno genocidnih napada istočnih i zapadnih susjeda. Negiranje bosanskohercegovačke tradicije, negiranje presuda suda Ujedinjenih nacije i veličanje i nagrađivanje ratnih zločnaca, negiranje bošnjačkog naroda i negiranje države Bosne i Hercegovine neće naškoditi hiljadugodišnjoj bosanskoj tradiciji, ali hoće mnogo reči o istočnim i zapadnim negatorima države Bosne i Hercegovine.Pozivamo probosanskohercegovačke snage u matici i dijaspori da se organizuju na adekvantan način, da odgovore na napade na suverenost, teritorijalni integritet, međunarodni subjektivitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, ali i njenu dalju budućnost. Bosna i Hercegovina, bošnjački narod, istinba, pravda i kultura sjećanja se brane danas obrazovanjem, znanjem, jedinstvom.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

OKUPATORSKA DOGMA SPC U CRNOJ GORI

BHD Info Desk Administrator

Britanski magazin „Ekonomist“: Bosna i Hercegovina na korak od autoritarnog režima

Editor

Istraživanje: Više od 50% mladih želi napustiti državu

Editor

Leave a Comment