BiH dijaspora

Bajić: Mostar će direktnom aviolinijom biti povezan sa Zagrebom

banner

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić kazao je da ova uspostavljena zračna linija treba pokazati da ovdje postoje preduslovi za normalne i redovne letove

Zračna luka Mostar u srijedu je potpisala ugovor s Croatia Airlinesom koji će od 3. maja direktnom linijom Mostar povezati sa Zagrebom, te ugovor s kompanijom Hifa Oil koja će vršiti opskrbu gorivom na ovom aerodromu.

-Ovi letovi za Zagreb trebali bi se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom, a oni će našim građanima omogućiti konekciju sa svim poznatim europskim i svjetskim metropolama, od Londona, Amsterdama, Rima, Berlina, Istanbula i tako dalje. Na otprilike 25 destinacija, takozvanih povezanih letova iz Mostara naši putnici, klijenti, turisti će moći putovati, ali također i naša dijaspora će preko Zagreba moći direktno doći u Mostar. Na ovaj način povećat će se kapacitet saobraćaja, a samim tim i ekonomski razvitak Mostara i cijele regije – kazao je direktor Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Mostarski aerodrom s Hifa Oilom potpisao je četverogodišnji ugovor.

Hifa Oila i Croatia Airlines danas su potpisali ugovor po posebnim uvjetima, s cijenama koje će nuditi na mostarskom aerodromu da bi potaknuli povećanje saobraćaja i privukli što veći broj aviokompanija.

Fena

Related posts

Od novembra Ryanair uspostavlja dvije nove linije sa tuzlanskog aerodroma

Editor

Supružnici Plakalo ostvaruju australski san: Njihov proizvod noćna maska za lice postala hit u ovoj zemlji

Urednik BiH Info Desk

Na tuzlanskom aerodromu postavljen INFO PULT za bh.dijasporu

Editor

Leave a Comment