Pogledi

IGK: Otvoreno pismo Visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu – na osnovu Bonskih ovlasti smjenite Željku Cvijanović

banner

Na osnovu Bonskih ovlasti smjenite predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović zbog učešća na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije!

Visoki predstavniče:

Vaša dužnost je da štitite državu BiH. Vaša dužnost je da budete na strani uplašenih građana BiH koji se brinu za svoju vlastitu budućnost i za budućnost svoje domovine.

Ne možete biti na strani rušitelja države BiH.

Prisustvo predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije je direktni udar na državu BiH, njenu sigurnost i direktni udar na bezbjednost građana BiH.

Podsjećamo vas da je IGK je podnio krivičnu prijavu protiv Željke Cvijanović zbog kršenja Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida kao i zbog pokušaja rušenja ustavno-pravnog poretka BiH i narušavanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, političko-pravnog subjektiviteta BiH. 

Ne može se biti predsjednik države, čiji ustav kršite, koju negirate i kontinuirano blokirate u funkcionisanju. 

IGK vas poziva da konačno počnete raditi svoj najvažniji posao, zaštite države BiH, smjenjivanjem sa državnih funkcija sviju onih koji direktno rade protiv države.

IGK je pozvao premijera Kanade Justin Trudeau da Kanada kaočlanica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira da sankcioniše Željku Cvijanović. 

Institut za sitraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

Najveći poroci našeg vremena: Pohlepa je izuzetno opasna bolest

Editor

OPSADA CETINJA I BELVEDERSKA – SINTAGMA SLOBODE

BHD Info Desk Administrator

BOSNA I HERCEGOVINA SKORO DVA DESETLJEĆA PRED VRATIMA EVROPSKE UNIJE

Editor

Leave a Comment