Sport

Pred 18. SP dijaspore BiH u futsalu: Aktuelni prvaci će dostojanstveno predstavljati građanke i građane BiH koji žive u SR Njemačkoj

banner

PRED 18. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU: SUSRET U STUTTGARTU

ANTO KAJIĆ I OMAR PAŠAGIĆ, IGRAČI EKIPE IZ NJEMAČKE

STUTTGART – U četvrtak, 27. 04. 2023. godine, u Stuttgartu sam imao prijatan susret i razgovor sa Antom KAJIĆEM i Omarom PAŠAGIĆEM, igračima ekipe iz Njemačke koja će učestvovati na narednom, 18. po redu SP dijaspore BiH u futsalu koje će se održati u Sarajevu, od 12. do 14. maja 2023. godine, u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.

Prijatan susret u Stuttgartu

I Anto Kajić koji živi u Aalenu i Omar Pašagić koji živi u Leonbergu, već su učestvovali na SP bh. dijaspore i raduju se novim susretima u Sarajevu.

Osim njih dvojice, u ekipi Njemačke bit će i njihove kolege iz Minhena i okoline, Hamburga, Stuttgarta i okoline: Srećko MIŠKOVIĆ, Suad GAVRANOVIĆ, Ivan SUDAR, Valentino GAVRIĆ, Mišel ČURČIĆ, Andrej ŠKORO, Mirza ZAHIROVIĆ, Josip KRIŠTO, Renato TUKA i Denis HASANOVIĆ.

Žao nam je što sa nama na SP u Sarajevu (zbog klupskih i privatnih obaveza) neće biti, i: Amar ČEKIĆ, Andreas BEROVIĆ, Ivica AMAN, Mario ŠIMIĆ, Emir BUNAR i Ivan KNEZOVIĆ, igrači koji su dali veliki doprinos uspjesima ekipe iz Njemačke na prethodnim SP, ali vjerujemo da će i oni koji će biti u Sarajevu na dostojanstven način predstavljati građanke i građane BiH koji žive u SR Njemačkoj.

Zahvaljujući organizatorima i sponzorima ekipa iz Njemačke je učestvovala na svim dosadašnjim SP bh. dijaspore, a osvajanjem titule pobjednika, prošle godine u Izmiru (Turska) zvanični je šampion bh. dijaspore u futsalu.

Zahvaljujemo se svima koji su i ove godine finansijski i na druge načine pomogli ekipi iz Njemačke da uopšte učestvuje na najvećem sportskom događaju bh. dijaspore.

Haris Halilović

H.H.

Related posts

Reprezentativna golmanica Nikolina Todorić: U BiH muškarci uspijevaju živjeti od fudbala, dok je to kod djevojaka jako teško

Urednik BiH Info Desk

ISTANBUL/ EDIN VIŠĆA JE TOP-TEMA U TURSKOM FUDBALU

Žrijeb: Izvučeni parovi nokaut-faze Lige prvaka i Liga Evrope

Editor

Leave a Comment