Bosnia Appeal

Merhamet dopremio pomoć za poplavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj

banner

Delegacija HO “Merhamet” MDD, koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac, danas je posjetila popljavljena područja u Unsko-sanskom kantonu. Porodicama koje su pretrpljele ogromne štete “Merhamet” dopremio veliku količinu humanitarne pomoći, kao što su: pitka voda, hljeb, konzerve, kao i isušivače vlage, čizme i kabanice. 

Kenan Vrbanjac izjavio je da je “Merhamet” od prvog dana od kada su se desile poplave bio uz narod Krajine. Najavio je da je u pripremi drugi konvoj pomoći za Krajinu i polavljena područja u manjem bh. entitetu, zajedno sa “Merhametom” Švedske i “Merhametom” Njemačke.

– U narednim danima, “Merhamet” će posredstvom svog Regionalnog odbora Bihać za porodice koje su pretrpjele štetu obezbijediti laminat, keramiku, brodske podove te sjemenski materijal za povratnike u gradu Prijedor, Bosanski Novi i Bosansku Kostajnicu – istakao je Vrbanjac. 

Dodao je da je HO “Merhamet” MDD u stalnom kontaktu s “Merhametovim” ekipama na terenu, da se budno prati stanje na poplavljenim područjima te da će “Merhamet” pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima. Sa predsjednikom Kenanom Vrbanjcem danas su na terenu bili generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić, direktori Regionalnih odbora “Merhameta” Banja Luka Jasmin Spahić, Tuzla Mensura Husanović i Travnik Merzuk Omerdić. 

Merhamet

Related posts

Nottingham: Skupljena pomoć za porodicu Hodžić iz Živinica

Ramizu Nukiću pomogle bh. žene iz Osla

NEW YORK: ISLAMSKI CENTAR MONTICELLO UPLATIO 32,440 DOLLARA ZA POMOĆ TURSKOM NARODU

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment