Video

Krenula predizborna kampanja: Šemsudin Mehmedović poručio Bakiru: Pobijedit ću te u trci za predsjednika SDA! Povuci se!

banner

Nisam član predsjedništva SDA, jer ne govorim Izetbegoviću ono što želi da čuje! Ako Izetbegović ponovo pobijedi, umirit ću svoje političko djelovanje, pa neka budu u porodičnoj stranci!Mehmedović: Ako Bakir ponovo bude predsjednik SDA, eto ih, neka budu u porodičnoj stranci!

(…) Nazivaju nas izdajnicima i otpadnicima, tako se ne gradi jedinstvo! Bakir ima najveću odgovornost! Bračni par Izetbegović trenutno rukovodi SDA! Petkom službenim vozilima idu na džumu, iz budžeta plaćaju iftare! SDA treba reset! Po Izetbegovića bi bilo dobro da se povuče!

Zašto bih ja napuštao SDA?! SDA je već nekoliko godina unazad uzurpirana, treba je osloboditi od onih koji je zloupotrebljavaju za lične interese smatrajući sebe liderima Bošnjaka! SDA je kičma političkog bića BiH! Kadrovi SDA ako se približe vrhu SDA budu napadani i šikanirani! Nazivaju nas izdajnicima i otpadnicima, tako se ne gradi jedinstvo! Trenutno rukovodstvo SDA je uzurpiralo SDA! Predsjednik SDA ima najveću odgovornost! Neki opstaju u SDA hvaleći prvog čovjeka SDA i to je pogubno! Ne slažem se da je SDA porodična stranka, jer SDA ima svoje organe i kakvo takvo predsjedništvo! Imat ćemo Kongres i članovi će reći je li SDA porodična ili demokratska stranka! SDA je postala stranka dva lica! Oni koji pozivaju na potvrđivanje trenutnog rukovodstva ne čine dobro SDA! Etička redukcija u stranci je najviše koštala SDA! Petkom se službenim vozilima ide na džumu! Iz budžeta se plaćaju iftari! Nekim licima su data službena vozila na 24h! Neka se pravosudni organi pozabave nekim ljudima!

Crne liste su u BiH postale privilegija! Svako ko se nalazi u procesu treba dati ostavku i povući se! Po Izetbegovića bi bilo dobro da se povuče! SDA treba nova snaga, zamah, kadrovi i ideje!

Po pravilima SDA ne postoji mogućnost da se bilo ko sam kandiduje za predsjednika stranke! Očekujem da predsjednici odbora dobro razmisle koga će kandidovati! Imam hrabrosti i snage i ne bojim se odgovornosti! Ako me kandiduju, spreman sam preuzeti odgovornost! SDA treba biti stranka prihvatljiva i za nebošnjake! SDA mora biti socijalno osjetljivija od SDP-a, a ne da ima grubi kapitalistički odnos! Ne slažem se sa Izetbegovićem da je SDA nastala na ideji Mladih Muslimana! SDA je nastala na ideji da je Bosna i srpska i bošnjačka i hrvatska! Nije politički mudro to što je Izetbegović rekao! U korektnoj sam komunikaciji sa Izetbegovićem! Kada me zovne na razgovor, odazovem se! Nakon izbora smo pričali dva, tri puta! Nemam problem da mu kažem istinu u lice, a ne kao neki koji mu govore ono što želi da čuje! Zato nisam član predsjedništva stranke! Radikalizacija Bošnjaka odgovara SNSD-u i HDZ-u! Radikalizacija SDA prema OHR-u odgovara Dodiku i Čoviću! Da je ovakva SDA ušla u vlast s Dodikom i Čovićem, ne bi trebali ni izlaziti na sljedeće izbore.

Vlada FBiH je oktroisana i nametnuta! Tamo sjede ljudi koji nisu kompetentni! Ovo je do sada najlošiji sastav Vlade FBiH! Izetbegović može da napravi da bude jedini kandidat za predsjednika SDA, ali to se neće desiti! Ako Izetbegović ponovo pobjedi, bilo bi neozbiljno da ja nakon 30 godina mijenjam ili osnivam stranku! Žao mi je što je Čolo napustila SDA!

Related posts

Enela Palavra objavila novu pjesmu „Ovo ljeto“ pa se priprema za turneju sa Lepom Brenom

Urednik BiH Info Desk

Zabranjeno pušenje u novoj pjesmi govori o “gradu gdje se đavo osjeća na svom”

BHD Info Desk Administrator

Dženana & Dženana – Sevdalinka “Razbolje se Sultan” u duhu klasične muzike

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment