Pogledi

IGK: Ćosićev neljudski odnos prema bosanskohercegovačkoj državi jasno govori o karakteru ličnosti

banner

GK povodom sramne izjave Ljubiše Ćosića: ‘Bosna i Hercegovina je srpska zemlja, mi smo vas oslobađali’

Ćosićev neljudski i nehuman odnos prema bosanskohercegovačkoj državi jasno govori o karakteru ličnosti. Njegov antidržavni potez i istupi u medijima ima cilj negirati kontinuitet državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ali treba znati da Bosna i Hercegovina nije dejtonska tvorevina nego nastavlja svoje postojanje sa promjenjenim nazivom i sa modificiranom unutrašnjom strukturom. Entitet RS sa prefiksom republika i nazivom po samo jednom narodu ne može egzistirati na bosanskohercegovačko zemlji, u bosanskohercegovačkom društvu i državi, u ideji Bosne i bosanskom duhu.

Bosna i Hercegovina se tiče svih nas jer je najplemenitija ljudska težnja koju niko u hiljadu godina nije uspio srušiti. Da bi Bosni i Hercegovini bilo bolje, njeni narodi i građani trebaju biti gospodari svoje volje, a sluge svoje savjesti. Jer nikad i ništa ne izaziva veću pobunu od nepravde. A nepravda je unutrašnja i vanjska antibosanska koalicija koja radi protiv države, diplomatija koja radi protiv sopstvene države, negiranje sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini, veličanje i slavljenje presuđenih ratnih zločinaca, uspostavljanje kulture zaborava umjesto kulture sjećanja.

Smo oni koji poštuju jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, oni koji priznaju njenu hiljadugodišnju tradiciju treba da se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji branitelja bosanskohercegovačke države. Ostale koji rečeno negiraju nećemo moliti, već poručiti Bosna i Hercegovina je bila, jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Cvijet Srebrenice na fasadi „Olomanke“ u centru Sarajeva

Urednik BiH Info Desk

Dr. Rizvan Halilović: SANDŽAK, OD OKUPIRANE TERITORIJE, DO PREKOGRANIČNE EUROREGIJE

Urednik BiH Info Desk

IGK: Dr. Eso Sadiković i dalje drži stražu na kapiji prijeratnog, istinskog Prijedora

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment