BiH

Dan državnosti BiH slavi se u subotu i ne prenosi se na sljedeći radni dan

banner

Kako ove godine 25. novembar pada u subotu, to će 25. novembar 2023. biti neradni dan za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH oglasilo se saopštenjem u kojem je pojašnjeno da se obilježavanje Dana državnosti BiH, koji pada u predstojeću subotu, ne prenosi na sljedeći radni dan.

Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (Službeni list RBiH, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade.

Shodno navedenom, 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan, i to na dan državnog praznika.

Kako ove godine 25. novembar pada u subotu, to će 25. novembar 2023. biti neradni dan za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.

Imajući u vidu da se 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja istog na neki drugi dan, to će se pomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu, 25. novembra.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ujedno čestita Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine.

BHDINFODESK

Related posts

Komšić i Džaferović o razlozima odbijanja sastanka s Lavrovom: BiH neće biti talac ruskih igara bilo koje vrste

Urednik BiH Info Desk

Klanjana dženaza u Potočarima: Konačni smiraj za 30 žrtava genocida u Srebrenici

Urednik BiH Info Desk

Lijepa strana BiH: Firma iz Posušja svoje radnike častila sa po 1.000 KM

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment