BiH dijaspora

Austrija: BADA uručila zahvalnicu Antoniju Pušiću

banner

Predstavnici Bosanskog Akademskog Društva u Austriji ugostili su umjetnika Antonija Pušića. Tom prilikom uručena je zahvalnica Antoniju Pušiću za njegovu podršku radu BADA.

Nakon koncerta, kultni muzičar se susreo sa predstavnicima BADA. Svečana dodjela zahvalnice prerasla je u dugi razgovor na temu zajedničkog kuturnog prostora ljudi u matici i u rasijanju.

Budući da je Antonije Pušić ranije sudjelovao u programima BADA, ovim putem je iskorištena prilika da se renomirani umjetnik upozna sa novostima iz Društva – gdje kao najvažniji korak koji BADA poduzima, jeste zahtjev Parlamentu za priznanje statusa BOSANSKE nacionalne manjine u Republici Austriji. Podsjećamo, Antonije Pušić je prije nekoliko godina dao punu podršku priznanju BOSANSKE nacionalne manjine u Austriji i ušao u slavenski komitet podrške.

Već ranije ove godine, Bosansko Akademsko Društvo u EU (BADEU), na inicijativu Austrijskog BADA je podnijelo zvaničan zahtjev da se 29. august proglasi za međunarodni dan dobrosusjedstva, što je našeg Antonija jako obradovalo.

BADA

Related posts

Mia Marić odbranila doktorat u Manchesteru i postala najmlađa doktorica nauka iz BiH

Editor

“Moja adresa Srebrenica”: CIK dužan ispraviti sve propuste

Editor

IGK: Kajganiću negiranje genocida u Srebrenici je kriminalni čin, a ne sloboda govora

Copo Sejo

Leave a Comment