BiH dijaspora

Bosansko poštenje u dijaspori: Priča kao iz rubrike vjerovali ili ne – ali je istinita

banner

Prošle godine, nekako u isto vrijeme, društvene mreže su prenosile priču o mladim Bosancima koji rade u Njemačkoj i slučajno su našli novčanik sa dokumentima i 3.500 eura i sve to istog dana su donijeli vlasnici na kućnu adresu.

Tada je objavljeno da su Fajko Karahasanović iz Konjević Polja i Jusuf Osmanović iz Hranče u opštini Bratunac, a koji danas rade u gradu Nürnberg, pronašli novčanik u pekari s dokumentima i novcem. U novčaniku je bilo oko 3.500€. Naravno, pronašli su vlasnicu i vratili izgubljeni novčanik s dokumentima i novcem.

“Malo je primjera da bi ovako neko postupio, mnogi bi uzeli pare, a novčanik bacili al’ naši momci nisu takvi. Respekt za vas!!! Gdje god da odemo pokazujemo obraz i odgoj koji smo ponijeli od kuće…”, bio je samo jedan o bezbroj komentara.

Nevjerovatno, ali u isto vrijeme kao i prošle godine, ponovila se ista situacija Fajki koji i danas danas igra fudbal u Njemačkoj, ali i radi u pekari.

Gotovo na istom mjestu, kao i prošle godine, u pekari gdje radi, našao je novčanik sa novcem i dokumentima.

I ne bi to bilo ni tako čudno da kada je otvorio novčanik i on nije bio zaprepašten vidjevši na fotografiji lične karte poznato lice.

Bio je to novčanik i dokumenta gospođe Reich one iste čiji novčanik je našao gotovo u isto vijeme i na istom mjestu prošle godine.

“Naravno i ovog puta sam, bez imalo razmišljanja nakon završetka posla, novčanik odnio na kućnu adresu i dao ga iznenađenoj i obradovanoj gospođi koja me je ljubazno primila i dugo se zahvaljivala”, kaže Fajko.

Gđa Reich ima 85 godina i živi sama i sigurno će do kraja života pamtiti mladog Bosanca koji joj je dva puta vraćao izgubljeni novčanik.

Fajko je još jednom pokazao kakav je čovjek i da mu je poštenje iznad svega, a o njegovom karakteru govori i primjer da staro društvo iz kluba u Srebrenici nije zaboravio i nekoliko puta je za bivše saigarče donirao vrhunsku sportsku opremu kupljenu svojim teško zarađenim novcem.

Izvor: Bosansko poštenje: Priča kao iz rubrike vjerovali ili ne – ali je istinita – N1 (n1info.ba)

Related posts

Ulaznice za utakmicu UNL Sjeverna Irska-BiH

U Podgorici održan skup podrške našoj zemlji: Ako padne Bosna neće bti ni Crne Gore

BHD Info Desk Administrator

Narednog mjeseca povratak nekih linija na Aerodromu Sarajevo

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment