BiH dijaspora

Wolfgang Petritsch – počasni član BADA

banner

Sastanak delegacije Bosanskog akademskog društva u Austriji i Wolfganga Petritscha u Beču 22. januara 2024. godine.

Delegaciju Bosanskog akademskog društva u Austriji sačinjavali su predsjednik Sirađ Duhan, zamjenik Marko Dragaš i član privrednog savjeta Davul Ljuhar. Delegacija BADA je sa Wolfgangom Petritschem, bivšim visokim predstavnikom za BiH, razmatrala nekoliko tema. Svakako najvažnija tema je bila dalji razvoj bosanske manjine u Austriji i EU. Ovaj projekat je već dobio atribut „projekt mira“ a dodatni projekti koje razvija BADA i BADEU utiču na pozitivan razvoj cijele zajednice u EU.

Wolfgang Petritsch je pohvalio izuzetan uspjeh Bosanki i Bosanaca u Austriji, a projekti koji pozivaju na saradnju, kao što je zahtjev BADEU da se 29.august proglasi Danom međdržavnih dobrosusjedskih odnosa, daju nadu za ljepšu budućnost u regionu.

Tom prilikom Wolfgang Petritsch uručio je svoju knjigu „Smjena Epoha“ našem Društvu, a predsjednik Sirađ Duhan je pozvao Wolfganga Petritscha na manifestaciju planiranu za 4. oktobar ove godine. Tom prilikom Wolfgangu Petritschu biti će uručena plaketa počasnog člana BADA. BADA će se na taj način zahvaliti Wolfgangu Petritschu za veliku podršku koju pruža bosanskoj zajednici u Austriji.

Wolfgang Petritsch je sa zadovoljstvom prihvatio počasno članstvo našeg Društva.

Zajedno idemo dalje

Tim BADA/BADEU

Related posts

Ivan Đikić: Od djetinjstva u Bugojnu do naučnika nagrađenog za dostignuća u istraživanju raka

BHD Info Desk Administrator

London: Bosanskohercegovački matematičar, prof. dr. Mahir Hadžić, dobitnik svjetskog priznanja – Adamsove nagrade

Editor

Sarajevo International foruma (BIF)/bh. dijaspora godišnje investira oko tri milijarde KM u BiH

Leave a Comment