BiH dijaspora

Grupa za istinu i pravdu: U Australiji raspisana potjernica za članom Sabora IZ BiH Sifetom ef Omerovićem

banner

Nakon što je u petak je u Sydneyju uhapšen muftija Islamske zajednice BiH u Australiji Jasmin ef. Bekrić, koji se sumnjiči da je zloupotrijebio blizu 100.000 dolara koje su bile namijenjene za dobrotvorne svrhe. objavljena je informacija da je za blagjnikom Islamske zajednice u australskom Brisbaneu članom Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Sifetom Omeroviće raspisana potjernica. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini – Aktuelni saziv

“Na našu žalost, danas na sastanku sa policijom koji su imali predstavnici Grupe za istinu i pravdu, ostali smo šokirani viješću da je za blagajnikom takozvanog mešihata i bivšim hodžom u Brisbane zajednici, Sifetom Omerovićem, raspisana potjernica zbog umiješanosti u finansijski kriminal”, napisao je na svom profilu član ove Grupe Hasan Alijagić i dodao da se ova optužnica sastoji od šest tačaka.

Inače, Alijagić već godinama u ime Grupe za istinu i pravdu šalje dokaze o kriminalu u Rijaset i prema reisu-l-ulemi Kavazoviću.

“Koliko god su oni krivi za ovu sramotu, toliko odgovornost snose i pojedinci koji vode institucije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini a koji su već više godina upozoravani o kriminalu takozvanog Mešihata i njegovih članova”, naglasio je Hasan Alijagić. https://www.facebook.com/grupa.zapravdu.9/posts/408505034225846

Pored toga pismenu ostavku podnio i sekretar IZ Sydney Semir Korijenić, desna ruka Muftije Bekrića, koji je ranije uhapšen.

Facebook

BHDINFODESK

Related posts

Ambasada BiH u Abu Dhabiju obilježila Dan državnosti, upriličen prijem za bh. državljane

Copo Sejo

Švicarska: Novosađanka mora na sud jer je mužu podgrijala ručak

Urednik BiH Info Desk

Bijeli golub ponovo (ne) leti 456: „NOVO SUNCE“ U ŠVEDSKOJ

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Leave a Comment