Dopunske škole

Hana Komić iz Bosanske Otoke doktorirala na Univerzitetu u Geteborgu

banner

Danas je zaista divan dan za Bosansku Otoku i cijelu Krajinu jer je Otočanka, Hana Komić, uspješno doktorirala na Univerzitetu u Geteborgu. Ova vijest ne samo da je izazvala radost već i ponos u našoj Krajini, ističući važnost obrazovanja i postignuća naše mlade generacije.
Hana Komić, koja je svoje obrazovanje započela u osnovnoj školi u Bosansoj Otoci, a nastavila u Richmond Park srednjoj školi u Bihaću kao stipendista, pokazala je izvanredan talenat i predanost u svom akademskom putu. Diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, odsjek za biologiju, smjer genetika, gdje je postigla izvanredne rezultate, što ju je dovelo do nagrade Srebrne i Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu.

Nakon završetka studija, Hana je stekla poziciju doktoranta na Univerzitetu u Geteborgu, gdje je, nakon dugog i predanog rada uspješno odbranila svoju doktorsku disertaciju. Tema njenog istraživanja bila je “Detaljna karakterizacija leukemijskih matičnih ćelija kod mijeloidnih leukemija: primjena u imunoterapiji”, a cilj je bio analizirati leukemijske ćelije odgovorne za povratak bolesti (relaps) kako bi se pronašle mete za njihovo uništavanje.

Izvor:Ponos Krajine! Hana Komić iz Bosanske Otoke doktorirala na Univerzitetu u Geteborgu | Krajina.ba

Related posts

Dr. Denis Bećirović i Prof. dr. Jasna Duraković istakli: Dopunske škole korak ka jačanju naše kulture i obrazovanja širom svijeta

BHD Info Desk Administrator

Memorijalni centar Srebrenica i Univerzitet Denver povezani online

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: Novogodišnji pokloni za učenike bosanske škole

Leave a Comment