Sport

Savo Milošević: Čeka nas bitna utakmica, a najbitnija je za Džeku i Pjanića

banner

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević zadovoljan je situacijom u A timu BiH uoči utakmice baraža za odlazak na Euro protiv Ukrajine. Kada je riječ o povredama, kazao je da su zadovoljni, te da je Nemanja Bilbija došao sa manjom povredom.

“Kenan Pirić ima udarac, ali to će biti okej, on je trenutno u putu, stiže tako da što se povreda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su hvala Bogu dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje”, rekao je Milošević.

Smatra da bh. tim može biti u prednosti u taktičkoj disciplini i prekidima ali i zbig domaćeg terena.

Istakao je također i da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, ona koja se dešava jednom u životu jer je plasman na Euro velika stvar.

“Ovo je najbitnija utakmica za Džeku, on ima 38 godina i odlazak na veliko takmičenje je velika stvar. On i Pjanić nisu bili na Euru, ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom. Važnost i težina utakmice, da o njoj ćemo pričati, ona neće biti laka zbog pritiska i kvaliteta protivnika, ali to je sve moguće prevazići. Ja sam puno pričao o prethodnim utakmicama gdje sam insistirao da zaslužimo neke stvari, možda dijelom jesmo, a dijelom nismo. To će nam se vratiti ovdje, moramo biti spremni na sve što je ova ekipa propustila u prethodne dvije utakmice. Ako želimo dobar rezultat, morat ćemo ovdje da platimo, a to podrazumijeva ogromnu žrtvu”, kazao je selektor.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Ukrajina se igra 21. marta u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati.

FS/NS BiH

Related posts

Podržimo naše Zmajiće: BiH kadeti na Evropskom prvenstvu u Engleskoj (raspored utakmica i kupovina ulaznica)

BHD Info Desk Administrator

Valjda će sada dobiti bazen: Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u

Editor

Robert Prosinečki iz klupske izolacije u Turskoj: Tko je taj Medunjanin?! Ma dajte, molim vas…

Editor

Leave a Comment