BiH dijaspora

SSDBIH: ISTIČE ROK ZA PRIJAVE EKIPA – ZA 19. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU

banner

Travnik će biti domaćin sportskog spektakla bh. dijaspore. SP će se održati na Vlašiću, od 03. do 05. maja 2024. godine. Samo ekipe koje se prijave do 10.04.2024. godine mogu učestvovati na SP

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH), tradicionalno, 19. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu/futsalu održat će se u Bosni i Hercegovini, na Vlašiću/Travnik, od 03. do 05. maja 2024. godine, odluka je.

Prema riječima članova Radne grupe za sport krovne organizacije bh. dijaspore, svi mečevi će biti odigrani u subotu, 04. maja 2024. godine, u sportskoj dvorani hotela “Sunce”, dok će žrijebanje biti u petak, 03. maja 2024. godine, u 18 sati u hotelu “Sunce” na Vlašiću.

Prema riječima predsjednika SSD BiH Hasana Šehovića, sve ekipe će imati obezbijeđen doček na aerodromu u Sarajevu i prevoz do Vlašićaa na dan 03. maja 2024. godine, pri dolasku, kao i 05. maja 2024. godine, pri odlasku, pod uslovom da ekipa koja bude zahtijevala doček i prevoz, dolazi/odlazi grupno, a ne pojedinačno.

SP-a bh. dijaspore u futsalu su najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizıvano u Linzu, Austrija, nakon toga održava se svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja – jedna ekipa.

Dosadašnja Prvenstva su bila organizovana u gradu Lincu u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpen u Belgiji, Minhenu u Njemačkoj, Birminghamu u Velikoj Britaniji, Luksemburgu, Velikoj Kladuši u BiH, u mjestu Bielle u Italiji, a čast da bude domaćin 10. SP pripala je Savezu BiH udruženja u Švedskoj i gradu Vesterasu. Poslije Švedske domaćini su bili Ljubljana i Slovenija, Hobro – Danska, Piacenza Italija, Rotterdam – Holandija, Oslo – Norveška i dva puta grad Izmir u Turskoj. SP prošle godine održano je u Sarajevu.

Inače, domaćini SP su članice SSD BiH koje organizuju prihvat ekipa, pehare, medalje i nagrade za najuspjesnije, a svakako da je uvijek pobjednik Bosna i Hercegovina i ljubav prema domovini.

Iz Radne grupe za sport SSD BiH obavještavaju da je krajnji rok za prijavljivanje ekipa za učešće na 19. SP dijaspore BiH u futsalu 10.04.2024. godine i skreću pažnju da se prijave poslije ovog roka neće uzimati u obzir.

Prijave ekipa vrše se putem E-maila: sport@ssdbih.com, info@ssdbih.com, hsehovic@gmail.com. Putem istih mail adresa moguće je dobiti i sve informacije oko Svjetskog prvenstva.

Haris Halilović

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti 355: Fotos iz Jastrebarskog

BHD Info Desk Administrator

Bosanska dolina piramida: Promotivne aktivnosti u inostranstvu

Poziv organizacijama i pojedincima: Mapiranje dijaspore u deset zemalja

Leave a Comment