BiH dijaspora

BADA i BADEU pozivaju Vas da prisustvujete posjeti vojnom groblju u Insbrucku

banner

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji i EU (BADA i BADEU)

pozivaju Vas da prisustvujete posjeti vojnom groblju u Insbrucku i polaganju vijenaca palim bosanskohercegovačkim vojnicima iz prvog svjetskog rata.

Subota, 20.April 2024.,  u 11:00

Vojno groblje Amras , Innsbruck

Militärfriedhof

Posjeta vojnom groblju u Innsbrucku je nastavak njegovanja historijskih veza Austrije i Bosne i Hercegovine. Namjera je da ovaj kulturni događaj postane također tradicionalni kao što je to posjeta vojnom groblju u Lebringu i na taj način pokažemo prisutnost austrijskih Bosanaca i u drugim dijelovima Austrije.

Od zvaničnika, pozvani su svi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, kao i neki od članova austrijskog komiteta podrške, između ostalih raniji evropski komesar dr.Franz Fischler.

Svoju prisutnost svečanosti u Innsbruck-u već su potvrdili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Predsjednik Bosanskog Akademskog Društva u EU (BADEU) Siradj Duhan, predsjednik Bosanskog Akademskog Društva Njemačke (BADD) dr. Azim Čaušević, potpredsjednik BADA Alen Suljagić, predstavnici lokalnih organizacija, a predstavljen će biti i Predsjednik ÖBHG Wolfgang Wildberger, raniji pukovnik austrijske vojske.

Koordinatori manifestacije za BADA /BADEU su dr. Mato Dominković i dr. Nedeljko Vučković, voditelji IPM Instituta u Innsbrucku.

Radujemo se susretu sa Austro-Bosancima iz Innsbrucka i okoline.

Bosnian Academic Society in EU

Bosansko Akademsko Društvo u EU

Markomannenstr. 13-1-5

A – 1220 Wien

E-Mail: badeu@bhakademiker.org

Related posts

Hrvatska: Amila Škorić dobitnica priznanja za muallimu godine

Editor

Ministrica pravde u Vladi Austrije Alma Zadić rodila sina

Urednik BiH Info Desk

STUTTGART: BISERIJADA ODUŠEVILA SVE PRISUTNE

Editor

Leave a Comment