Sport

Hokej: Bosanski Finac u dresu Zmajeva ostvario svoj san

banner

Prije nekoliko godina smo objavili jedan tekst, o jednom mladom momku iz Finske, koji je uvijek želio, a onda i dobio šansu da zaigra hokej za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.Tada je on bio 17-godisnjak i zamjenio je finski modri dres, najdražim plavim dresom naših Zmajeva. Nepune tri godine nakon toga, u februaru ove godine, naše dvije reprezentativne selekcije, U21 i seniorska, su napravile veliki uspjeh za bosanskohercegovački hokej. Osvojili su dva zlata koja su ih promovirala u veći rang svjetskog hokejaškog takmičenja. Belmin Sinanbegovic, nas reprezentativac sa početka ove priče je igrao sve utakmice za ove dvije selekcije, na ova dva turnira i tom prilikom je iz Bosne i Hercegovine u Finsku, ponio dvije zlatne medalje.

U razgovoru sa Belminom smo se dotakli ove teme i pitali ga kakav je osjećaj biti, sada već standardni reprezentativac naše domovine. 

“Mnogo puta sam ima priliku da navijam za našu reprezentaciju sa tribina, u grupi sa našim BH Fanatikosima i uvijek sam mislio isto, da mi je da doživim barem jednom da pogledam sa one druge strane prema ispunjenim tribinama. Ta želja i san mi se konačno ostvario ove godine. Igrali smo utakmice u Sarajevu, tribine su bile popunjene, navijači su nas podržavali u svakoj utakmici od prve do zadnje minute. Neopisiv je to osjećaj. To se može doživjeti samo na utakmicama naše reprezentacije uz podršku naših BH Fanatikosa. Preporučio bih svakom djetetu, svakom mladom igraču bilo kojeg sporta, da se maksimalno potrudi i da postavi sebi cilj da, jednog dana zaigra za reprezentaciju naše domovine i da doživi sve ovo što sam ja doživio igranjem hokeja. Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svima koji na bilo koji način doprinose u radu i razvoju naše hokejaške reprezentacije, trenerima, saigračima ,sponzorima i posebno našim navijačima. Zahvalio bih se i svima u Finskoj, koji su me podržavali na bilo koji način, da ostvarim svoj cilj. Hvala mom klubu VG 62 Naantali, hokej ekipama sa kojima treniram i igram VG 62 U20 i seniorskoj ekipi VG 62. Hvala Juhani Bruun i posebna zahvalnost sponzoru Forsport Oy. I na kraju svakako posebna zahvalnost mojim roditeljima i mojoj familiji. U narednom periodu plan i cilj mi je pronaći novi klub u kojem bih dobio priliku za napredovanje i standardno nastupanje. Želja mi je da budem maksimalno spreman za nastupe u našoj reprezentaciji i da nastupam na svim takmičenjima naše reprezentacije”, kazao je mladi Zmaj za pmedijsku agenciju BHDINFODESK iz Birminghama.

Pripremio: Damir Dado Mehmedović /BHDINFODESK

Related posts

Tirana: Prije 28 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala prvu zvaničnu utakmicu

BHD Info Desk Administrator

Izraelka, Bosanskog porijekla potpisala za slavni Milan

BHD Info Desk Administrator

Husref Musemić: Naši talenti u Americi imaju zavidan potencijal

Leave a Comment